HDP Milletvekili Sürücü, soru önergesi verdi

HDP Milletvekili Sürücü, soru önergesi verdi

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Valiliği tarafından iptal edilen Kürtçe tiyatro oyununun neden iptal edildiğini bir soru önergesiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

26 Kasım 2020 - 16:52

HDP’li Vekil Sürücü, soru önergesinde Şanlıurfa Valiliği ile Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı hakkında bir soruşturmanın açılıp açılmayacağını da sordu.

HDP’li Vekil Sürücü, ‘’Aşağıdaki sorularımın, İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından Anayasa’nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğü ’nün 96 ile 99 uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan Dario Fio’ya ait olan Kürtçe tiyatro oyunu Beru, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından  kamu düzeninin bozulacağı gerekçesi ile gösterime saatler kala yasaklandı. Ardından yine Şanlıurfa Barosu’nda Kürtçe sergilenecek olan aynı oyun Urfa Valiliği tarafından il sınırları içinde süresiz bir şekilde yasaklanmıştır.

Bu Bağlamda;

  1. Kürtçe sergilenecek olan tiyatro oyunu neden yasaklanmıştır ?
  2. Urfa Valiliği ve Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı hakkında sanatsal faliyetleri engellemeleri üzerine bir soruşturma başlatacak mısınız?
  3. Kürtçe tiyatro oyunu kamu düzeninde hangi düzeyde bir bozulma yaratmaktadır?
  4. Urfa Valiliği neden Kürtçe tiyatroyu süresiz yasaklamıştır

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...