HDP’li vekillerden Urfa çiftçisi için çağrı: Zarar...

HDP'li vekillerden Urfa çiftçisi için çağrı: Zarar karşılanmalı

Bozova'da dolu yağışından dolayı zarar gören fıstık üreticilerini ziyaret eden HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan "Tarım Bakanına sesleniyoruz; mağdur olan bu insanlarımızın zararları karşılanmalıdır" dedi.

28 Mayıs 2020 - 00:00 - Güncelleme: 28 Mayıs 2020 - 00:28

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan ile beraberindeki partililer, 24 Mayıs'ta dolu yağışı nedeniyle fıstıkları zarar gören çiftçilerle görüşerek taleplerini dinledi.

HDP'li heyet ilk olarak Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Elmas'ı ziyaret ederek, ilçe genelinde oluşan zarara ilişkin bilgi aldı. HDP'liler daha sonra Balveren, Gökören ve Kulanşehir mahallerini ziyaret ederek, çiftçilere kulak verdi. 

 

'ÇİFTÇİNİN ZARARI KARŞILANMALI'

Ziyaretlerin ve incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan HDP'li Öcalan,  "Fıstık bu bölgede bir yıl tutar bir yıl da tutmaz. Bu yıl iyi olsa da bu kez dolu vurdu. Çiftçinin büyük bir zararı oluştu. Çiftçilerimize sahip çıkmalıyız. Çiftçilerimizin zararının karşılanması gerekiyor" çağrısı yaptı. 

Vekil Ayşe Sürücü de, dolu yağışı ile birlikte fıstık yetiştiricilerinin zararının büyük olduğuna dikkati çekerek, "Çiftçilerimize verilen desteklemeler çok az. Verilen destekleme ödeneğine ise, DEDAŞ tarafından el konuluyor. Tarım Bakanına sesleniyoruz; mağdur olan bu insanlarımızın zararları karşılanmalıdır" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...