HDP’li Çalışkan: "Partiyi kapatmak çözüm değil"

HDP'li Çalışkan: "Partiyi kapatmak çözüm değil"

HDP hakkında açılan kapatma davasını değerlendiren HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Ziya Çalışkan, parti kapatmanın çözüm olmadığını savunarak, “Kapatma ile yasaklarla demokrasi mücadelesi engellenemiyor, tam aksine daha da güç kazanıyor” dedi.

09 Haziran 2021 - 09:00 - Güncelleme: 09 Haziran 2021 - 10:03

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı HDP'nin kapatılmasıyla ilgili olarak ikinci kez hazırladığı yeni iddianameyi Anayasa Mahkemesi'ne gönderdi. 850 sayfalık iddianamede 500 HDP'li hakkında siyasi yasak getirilmesi talebi de bulunuyor. Ayrıca partinin banka hesabına tedbir konulması istemi de iddianamede yer alıyor. Bundan sonraki süreçte bu iddianame Anayasa Mahkemesi Raportörü 'ne gönderilecek. Raportörün hazırlayacağı rapor genel kurula sunulacak.

ÇALIŞKAN: ÇÖZÜM DEĞİL

HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Ziya Çalışkan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin temelli kapatılması istemiyle yeniden dava açmasını Bizim Haber Ajansı’na (BİHA) değerlendirdi. Bu durumun verdikleri demokrasi mücadelesinde yaşadıkları ilk durumun olmadığını belirten Çalışkan, “Halkın emek partisinden bu yana yaşadığımız her türlü kapanma, partimize yönelik yasa dışı siyasal yasaklar her gün her yıl her dönem yaşanıyor. Aynı durumu bugün de yaşıyoruz peki bu çözüm müdür? Bizler çözümün ne olduğunu ısrarla söylememize rağmen sadece yasaklarla, baskılarla eski eş genel başkanlarımızı, vekillerimizi cezaevinde tutmakla çeşitli tedbirler almak istiyorlar bunun çözüm olmadığını aslında kendileri de biliyor. Kapatma ile yasaklarla demokrasi mücadelesi engellenemiyor tam aksine daha da güç kazanıyor. Bizler HDP’nin kapanması durumunda da buna böyle bakıyoruz. HDP sadece bir parti değil HDP bir demokrasi mücadelesinin bütünüdür, demokrasi hareketidir. Bu bağlamda HDP’nin kapatılması zannediyorum sadece bu baskı politikalarının teşhir olmasına sebep olacak” dedi.

“ADLİ KARAR”

Çalışkan, 500 HDP'li hakkında siyasi yasak getirilmesi talebine de dikkat çekerek, “Sadece siyasi yasaklarla çözüm olmadığı parti yöneticilerimizin, vekillerimizin siyaset yapmasının yasaklanması adli karar. Fakat bunu kamuoyunda nasıl gerçekleştirecekler ya da bizim bu yasaklar sonrası sadece bu durumu seyretmemizi mi bekleyecekler. Elbette hukuk, siyaset alanında bu kararlara karşı bizlerde mücadelemizi sağlayacağız. Eğer demokrasiye, barışa, kardeşliğe dönük bizlerden bir beklenti varsa bu yasaklar çok etkili olmayacak. Bizler bu ülkenin düze çıkması, barışa, demokrasiye, kardeşliğe dönük çabalarının yine en önünde bulunacağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...