Harran Üniversitesinde Yabancı Öğrenci Sınavı yapıldı

Harran Üniversitesinde Yabancı Öğrenci Sınavı yapıldı

Harran Üniversitesi’nde Yabancı Öğrenci Sınavının ikinci aşaması yapıldı. Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde sosyal mesafe kuralları gözetilerek yapılan sınav, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 10 merkezde yapıldı.

05 Temmuz 2020 - 15:40 - Güncelleme: 05 Temmuz 2020 - 16:43

Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından ön lisans ve lisans seviyelerindeki programlara yerleşmek için yabancı uyruklu öğrencilere yönelik sınav gerçekleştirildi. Eş zamanlı olarak Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde sosyal mesafe kuralları gözetilerek yapılan sınav, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere10 merkezde yapıldı.

Harran Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınav (HARRANYÖS 2) sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirilmeye hak kazanan öğrenciler, aldıkları puan sıralamasına göre ve tercihleri doğrultusunda yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından yararlanarak Türkiye’de bulunan 84 devlet ve vakıf üniversitelerine kayıt yapma hakkı kazanacak.

Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü olarak, yabancı uyruklu öğrencilere yönelik HARRANYÖS 2 sınavını yaptıklarını belirten Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. Hüsamettin Bulut; “Toplam bu sınava 8955 adayımız giriyor. 947 görevli ile sınavı gerçekleştiriyoruz. Yurt içi ve Yurt dışında Şanlıurfa, İstanbul, Ankara, Van, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Mersin, Telebiyat ve Resulayn’da olmak üzere 10 farklı sınav merkezlerinde bu sınavı yapıyoruz. Öğrenciler HARRANYÖS sınavı sonuçlarına göre 84 devlet ve vakıf üniversitesine istediği bölümleri tercih edebileceklerdir. Yaptığımız sınavımız ÖSYM standartlarına göre hazırlanmıştır. YÖS sınavlarını, diğer üniversitelerde yapıyorlar. Türkiye’nin en köklü üniversitelerine en fazla 4 bin ile 8 bin arasında aday başvuru yapmaktadır. Daha önce HARRANYÖS 1 sınavında yaklaşık 5 bin 300 öğrenci sınavımıza katılmıştı.  Harran Üniversitesi olarak toplamda bu yıl14 bin 500 aday sınavımıza başvuruda bulunmuştur. Dolayısıyla Üniversiteler arasında en çok adayın katıldığı sınav, Harran Üniversitesi’nin sınavıdır. Soruların hazırlanmasından, sınavın organizasyonu, gerçekleştirilmesi ve ölçme-değerlendirilmesine kadar tüm aşamaları, Harran Üniversitesi akademisyenleri tarafından gerçekleştiriliyor.Başarı ekip işidir.Bizi destekleyen yönetimimize ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda