Harran Üniversitesi öğrencileri yaz okulu için çağrıda bulundu

Harran Üniversitesi öğrencileri yaz okulu için çağrıda bulundu

Harran Üniversitesi'nde koronavirüs nedeniyle yaz okulunun olmayacak olması, öğrencileri harekete geçirdi. Sosyal medyadan #sonsınıflaraözgürlük hashtagini başlatan öğrenciler, yaz okulu hakkı için Rektör Çelik'e seslendi.

13 Mayıs 2020 - 01:20 - Güncelleme: 13 Mayıs 2020 - 03:18

Harran Üniversitesi öğrencileri, tek hashtag altında birleşti.

Koronavirüs nedeniyle eğitim sisteminde birçok değişikliğe gidilirken, Harran Üniversitesi Rektörü Sabri Çelik sınav sistemiyle ilgili önemli açıklamada bulundu.

Rektör Çelik, sınavlarda yüz yüze değil, üniversite yetkili kurullarınca tercih edilecek online sınav, ödev ve proje gibi alternatiflerin uygulanılacağına karar verildiğini duyurdu. Karar sonrası bu yıl yaz okulunun olmayacağının öğrenilmesi ise öğrencileri harekete geçirdi.

'YAZ OKULU HAKKIMIZI İSTİYORUZ'

Twitter'dan Rektör Çelik'e seslenen Harranlı öğrenciler, #sonsınıflaraözgürlük hashtagini başlattı. Sosyal medyadan çağrıda bulunan öğrenciler, dönemlerinin uzamaması için yaz okulu haklarını istediklerini dile getirdi.

İşte, yapılan bazı yorumlar:



ÇİFT DERS SAYISI 4 OLSUN TALEBİ

Yaz okuluyla ilgili değişikliğe gidilmemesi halinde öneri de sunan öğrenciler, çift ders sınav sayısının 4'e çıkarılmasını ve çift ders sınavına girebilmek için konulan 'dersi görme' şartının ortadan kaldırılmasını talep etti.

Öğrencilerin ortak çağrısı sonrası üniversiteden henüz bir açıklama yapılmadığı görülürken, gözler Rektör Çelik'e çevrildi.

Kaynak: Biha

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...