Harran Üniversitesi Hastanesi psikiyatride de iddialı

Harran Üniversitesi Hastanesi psikiyatride de iddialı

Harran Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Kliniği, Şanlıurfa’da açık olan tek yataklı servis olarak bölgeye önemli hizmetler vermeye devam ediyor.

11 Eylül 2020 - 10:00 - Güncelleme: 11 Eylül 2020 - 10:11

Pandemi sürecinde Doç. Dr. Mehmet Asoğlu Başkanlığında, Şanlıurfa halkına hizmet vermeye devam eden Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Kliniği, Şanlıurfa’yı sevk alan bir şehir konumuna getirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Asoğlu, Harran Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Bölümünde, yılda yaklaşık 12 bin poliklinik hastası ile yataklı serviste 300 hastaya hizmet verdiklerini, ayrıca hastane bünyesinde de yılda 2 bini aşkın konsültasyon hizmeti verdiklerini ifade ederek bölgede psikiyatri alanında söz sahibi olmaya başladıklarını ifade etti.

Asoğlu, 16’sı erişkin ve 4’ü de çocuk psikiyatrisi olmak üzere toplamda 20 klinikle hizmet verdiklerini ifade etti. Mesai saatleri dışında da hizmet veren klinikte, Şanlıurfa'da gerekli ve uygun hastalara ameliyathane şartlarında anestezili EKT (Elektrokonvulsif terapi) uygulamasının yapıldığı tek merkez olarak dikkat çekiyor. Yıllık ortalama EKT oranı ise Türkiye ortalamasının üstünde.



Doç. Dr. Asoğlu, "Toplumumuzda yüzde 1-2 gibi yüksek oranda görülen, bilinç, hafıza, kimlik, duygu, algılama, beden imgesi, motor kontrolü ve davranışın normal entegrasyonunda bozulmalar ve/veya süreksizlik ile karakterize olan ve zaman zaman sinir krizleri, kendisine ve çevreye zarar vermeler ve bazen intihar girişimleri ile karakterize, Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu (Çoğul Kimlik Bozukluğu) hastalığının, başarı ile tedavi edilebildiği Türkiye’de birkaç merkezden biri olarak ve bu konuda tedavi edilemeyen hastaların, Türkiye’nin birçok ilinden tedavi için kendilerine hasta gelmeye devam ediyor.

Genellikle, duygu durum bozuklukları, psikoz ve İlişkili bozukluklar, dissosiyatif bozukluklar, kaygı (Anksiyete) bozuklukları, obsesif-kompulsif bozuklukla ilişkili hastalıklar, somatoform bozukluklar, uyku bozuklukları, kişilik bozuklukları, alkol ve diğer madde kullanım bozuklukları, yeme bozukluklarının tanı ve tedavileri poliklinikte ayaktan ya da klinikte yatırılarak tedavi ediliyor" dedi. 



Şanlıurfa Harran Üniversitesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güzelçiçek de tüm polikliniklerde olduğu gibi psikiyatri servisinde de başarılı çalışmalar yapıldığını ve bu bölgenin en iyi hastanesi olma yolunda hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti. Covid-19 pandemi döneminde olunmasına rağmen başarılı çalışmalara imza attıklarını söyleyen Başhekim Güzelçiçek, “Pandemi sürecinde çoğu hastanede servislerin büyük bir kısmı kapalıyken, biz psikiyatri servisi dâhil birçok yatan hasta servisinde hasta kabulüne devam ederek Şanlıurfa’mıza hizmet veriyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...