23 Nisan Şenlikleri İçin Dünya Çocukları Urfa'ya Konuk Oldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan etkinlikleri kapsamında 9 ülkeden Şanlıurfa'ya gelen çocuklar, yöresel oyunları sergileyip kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.


23 Nisan Şenlikleri İçin Dünya Çocukları Urfa'ya Konuk Oldu.

Şanlurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  Programı sebebiyle 9 ülke ve 8 il temsilcileri Şanlıurfa'ya geldi.Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya, Kosova, Kırgızistan, Bulgaristan, Makedonya, Azerbaycan, Bosna Hersek’den oluşan 9 ülke ile Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Batman, Adıyaman, Siirt, Şırnak, Kilis, Sirt Pervari'den oluşan heyet  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gösteriler düzenledi.

Ekipler Birecik, Siverek, Halfeti, Viranşehir, Karaköprü ve Eyyübiye ilçelerinde belirlenen okullar da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tören gösterilerini gerçekleştirerek Dünya Çocukları olarak Şanlıurfa’da barış, kardeşlik duygularının pekişmesine büyük katkıda bulundu. Gösterilerin ardından çocuklar Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik mekanları gezdi. 

Çocuklardan oluşan heyete il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin temel eğitim hizmetleri sorumluları ve şube müdürleri eşlik etti.