Kalp hastalığı bulunanlar için uyarı

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Opan, tüm tansiyon ve kalp hastaları için Kovid-19 aşısının önem teşkil ettiğini belirterek bu rahatsızlıkları olanların bir an önce aşı olması çağrısında bulundu.


Kalp hastalığı bulunanlar için uyarı

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Selçuk Opan,  tansiyon ve kalp hastalarına koronavirüs aşısı olmaları yönünde çağrı yaptı.

Opan, tansiyon, kalp damar, kalp yetmezliği, kalp kapak ve ritim bozukluğu hastalığı bulunanlar için Kovid-19 aşısının önem arz ettiğini belirtti.

Sağlıklı bireylerin Kovid-19 hastalığını daha hafif geçirebildiğini ama kronik rahatsızlığı olanlarınsa ciddi problemler yaşayabildiğine işaret eden Opan, kalp hastaları başta olmak üzere tüm kronik hastalara Kovid-19 aşısı olmalarını önerdi.

Opan, aşı olduktan sonra genellikle en sık rastlanan yan etkinin aşılanma yerinde ağrı, şişlik gibi bir gün süren semptomlar olduğunu hatırlattı. Hiçbir kalp rahatsızlığının Kovid-19 aşısı olunmasına engel durum teşkil etmediğini ifade eden Opan, tüm kalp hastalarını eğer aşı olmamışlarsa bir an önce aşı olmaya ve olanları da eğer vakti geldiyse hatırlatma doz aşılarını zaman kaybetmeden yaptırmaya davet etti.