Urfalıları dolandıran "jigolo" çetesine operasyon!

Mersin’de kurdukları sanal jigolo sitesi aracılığıyla 68 kişiyi dolandırdığı iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı. Dolandırılan mağdurların aralarında Şanlıurfalı vatandaşların da olduğu öğrenildi.


Urfalıları dolandıran

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sanal jigolo sitesi aracılığıyla dolandırılan 68 kişinin şikayetiyle çalışma başlattı. Ekipler, siteyle bağlantısını belirledikleri şüphelileri 4 ay boyuna hem teknik hem de fiziki takibe aldı.

Yapılan çalışmalar sonucunda ekipler, başta Mersin olmak üzere Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Van, Yalova ve Zonguldak’ta 68 kişiyi dolandıran 8 şahsı yakalamak için çalışma yaptı.

Mersin merkezli İstanbul, Tekirdağ ve Sivas'ta gerçekleştirilen operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı.

1 MİLYON 100 BİN LİRALIK VURGUN

Şüphelilerin, mağdurların yolladığı bilgi ve görüntülerle, bu konuyu ailesine ve sosyal çevresine duyurarak kendilerini ifşa edecekleri yönünde tehdit ve şantaj yaptığı, bu yolla kazanç sağladıkları ortaya çıktı. Çetenin bu yöntemle 42 ilde toplam 182 kişiyi dolandırdığı ancak sadece 68 kişinin şikayette bulunduğu belirlendi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 8 kişi, adliyeye sevk edildi.