Pandemiye rağmen fuarın kapılarını açıyorlar

2021 yılının ilk fuarı Şanlıurfa’da açılıyor. Bu yıl ilk kez kapılarını açacak olan fuar beraberinde tartışmaları da getirdi.


Pandemiye rağmen fuarın kapılarını açıyorlar

Fuarın açılması aynı zamanda Corona virüsü salgını damgasını vurdu. Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının desteklediği “Gıda – Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya El Sanatları Fuarı” 19 Şubat 2021 tarihinde kapılarını açıyor.

 

Hazırlanan görselde Maske + Mesafe + Hijyen konularına dikkat çekilmesine rağmen, bazı esnaf arasında tartışma konusu oldu.  Vatandaş, “Kafelere ve lokantaların içeri almış olduğu 20-30 müşteri bazılarının gözüne batıyor. İşyerlerimiz aylardır kapalıdır. Fuar ise 11 gün boyunca açık kalacak, yüzlerce veya belki binlerce kişi fuara gidecek. Kim kimi kontrol edebilecek. Bize işyerlerimizi açmayı reva görmeyenler şimdi gıda fuarı açılışı yapıyor” ifadesini kullandı.

Kalabalık ortamların olduğu yerlerde maske, mesafe ve hijyenin olmadığına dikkat çeken bazı vatandaşlar ise, “Kısıtlama gününde dışarı çıktığımız, yani kurala uymadığımız zaman cezayı kesiyorlar. Peki fuarın açılmasına neden izin veriyorlar. Kısıtlama günü olan Cumartesi ve Pazar günleri de mi fuarı açacaklar? Akşam saat 21.00’e kadar zabıtalar gelip işyerlerimizin kapatılması konusunda ikazlarda bulunuyor. Saat 21.00’den sonra da kolluk kuvvetleri bizleri denetliyor. Tabi ki denetleyecekler. Kurallara uymak zorundayız. Demek ki yöneticiler de taraflı davranıyor. Fuarın açık olduğu günde insanların covid olmayacağının garantisini kim verebilir. Biz fuarın açılmamasına karşı değiliz. Ama pandemi döneminde bazı esnafı kısıtla, bazılarını da desteklemek olmaz. Bir de fuarın açılmasını kurumlar ve STK’larımız destekliyor. Bunun adı akıl tutulması. Sağlık Bakanı sesimizi duysun” diye konuştu.