Büyükelçi'den Urfa'daki gazetecilere Çin ziyareti için davet

Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında Şanlıurfa’dan bir grup gazetecilerin Çin’i ziyaret etmelerine kurumların öncülük etmesini istedi.


Büyükelçi'den Urfa'daki gazetecilere Çin ziyareti için davet

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçisi Şanlıurfalı Abdulkadir Emin Önen, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Büyükelçi Önen mesajında, gazetecilik mesleğinin çok önemli ve sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu belirterek, “Haberleri doğru, farklı görüş ve düşünceleri uygun bir dille ortaya koymada, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde ve toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde basının önemli payı vardır. Demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde etkin rol oynayan gazetecilik mesleği, en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi; Türk basını, ne yazık ki demokrasimizin kesintiye uğradığı, hak ve özgürlüklerin askıya alındığı vesayet dönemlerine çok ciddi baskılara ve mağduriyetlere uğramıştır. Son 19 yılda ülkemiz genelinde hayata geçirilen reformlar, Türk basınının zenginleşmesine, çeşitlenmesine, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur. Medyanın bağımsızlığını en iyi biçimde sağlama hususunda, hukuki düzenlemeler kadar, basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da önem taşımaktadır. Medyamızın, meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyoruz” dedi.


ŞANLIURFALI GAZETECİLERİN ÇİN ZİYARETİ İÇİN ÇAĞRI

Büyükelçi Önen  2018 yılının Çin’de Türkiye Turizm Yılı, 2019 yılının da Türkiye’de Çin Turizm Yılı ve aynı zamanda Türkiye’de Göbeklitepe Yılı olması nedeniyle de Çin’den gazetecileri, internet fenomenlerini Türkiye’ye göndererek Şanlıurfa’da Balıklıgöl ve Göbeklitepe ile Şehir Müzesini gezdiklerini Türkiye’den gazetecileri Çin’e davet ederek ülkeyi tanıtmalarını sağlama gayreti içinde olduklarını belirterek, “Şanlıurfa’mızdan da bir grup gazetecilerin Çin’i ziyaret etmelerine kurumlarımızın öncülük etmesi ilimizin yararına olacaktır diye düşünüyorum. Kısaca Türk ve Çinli gazetecilerin ülkelerimizi tanıtmaya öncülük edeceklerine inanıyorum” diye konuştu.


"GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM"

Gazeteciliğin fedakârlık gerektirdiğini belirten Büyükelçi Önen şu sözlerle gazetecilerin gününü kutladı:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi basın; ülkenin geleceği ve milletin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru, tarafsız şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir güç ve kurumdur. Bugün Türkiye basın özgürlüğü, en yeni iletişim teknolojileri, sosyal medya, internet gazeteciliği konularında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almaktadır. Gazetecilik sadece haber aktarmak değil, aynı zamanda yorum yapmaktır. Fakat maalesef fikir özgürlüğü konusundaki hassasiyetimizi istismar eden bazıları, dezenformasyon yaparak manipülatif haberlerle milletimizin kardeşliğini, devletimizin bütünlüğünü bozmaya çalışıyor. Geçmişte Türkiye vesayet odaklarından, onların medya aracılığıyla demokrasiyi, hukuku, seçilmiş hükümetleri baskı altına alma çabalarından çok çekmiştir. Bu düşüncelerle, medya mensuplarımızın ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kendilerine başarılar diliyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum."