Devletin verdiği tableti satıyorlar mı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını hayatın her noktasına doğrudan etkiliyor. Etkilenen kurumların başından birisi de Eğitimdir. Özellikle eğitim alanında salgının bulaş riskini en aza indirmek amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak kararıyla okullarda yüz yüze eğitime ara verildi.


Devletin verdiği tableti satıyorlar mı?

Öğrencilerin derslerinden uzak kalmaması ve önlerindeki sınavlarda başarısız olmamaları için interaktif derslere yönelen Bakanlık, EBA üzerinden çocukların eğitimlerinin yarıda kalmaması için çaba sarf etti.

Yüz yüze eğitimin yaygın olduğu bir dönemden salgın nedeniyle tamamen internet ortamında ders almaya başlayan öğrencilerden tableti, bilgisayarı ve hatta interneti olan şanslıydı. Ancak kırsalda yaşayan tableti, bilgisayarı ve  interneti olmayan öğrenciler için bu durum eziyete dönüştü.

Hükümetin ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un özellikle tableti olmayan çocuklar için seferberlik ilan etmesiyle, bazı belediye başkanlarının ve yardımseverlerin de destekleriyle önemli ölçüde eksiği olan öğrencilerin ihtiyaçları giderildi.

Ancak devletin verdiği tabletleri internet ortamında satışa sunanların olduğu iddia ediliyor. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli sığınmacıların bazılarının iddiaya göre sosyal medyadan devletin kendilerine eğitim için verdiği tableti satmaya çalıştığı iddia edildi.

Fotoğrafta da görüldüğü üzere Fatih EBA kutusunun içerisinden çıkan tableti satmak isteyen E.M isimli Suriyeli olduğu tahmin edilen bir şahsın devletin verdiği tableti 550 TL gibi bir rakama satmaya çalıştığı görülüyor.