Kanlı toprak kavgası sonrası çağrı!

Şanlıurfa'da 5 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan toprak kavgasının ardından açıklama yapan AK Parti Bozova İlçe Başkanı Ecz. Süleyman Deveci herkesi sakin olmaya davet etti.


Kanlı toprak kavgası sonrası çağrı!

Bugün, Şanlıurfa-Bozova yolu üzerindeki Remzi mahallesinde iki aile arasında çıkan kanlı kavga sonrası AK Parti Bozova İlçe Başkanı Ecz. Süleyman Deveci açıklamalarda bulundu.

5 kişinin hayatını kaybettiği, 1'i ağır 2 kişinin yaralandığı ve adeta vahşet görüntülerinin ortaya çıktı silahlı kavga adeta Türkiye gündemine oturdu. Yerel ve ulusal basında geniş yer bulan kavga sonrası Başkan Deveci sukünet çağrısında bulunduğu bir açıklama yaptı. Başkan Deveci açıklamasında "Yüreğimiz yandı" diyerek herkese şu sözlerle seslendi:

"Yaşayan her canlının, yaşadığımız hayat içerisinde bir sınırı var. Hem bizi yaratanın hem devletin hem toplumun belirlemiş sınırları... Önemli olan bu sınır içinde hakkı, hukuku, hakikati doğru yaşamak. İnsanoğlu, hayatı sınırsız görmemeli. Bunca insanın birbirini öldürmesi, canına kast etmesi, hepimizin vicdanını yaralamakta, içimizi sızlatmaktadır. Bu nasıl bir vicdandır? Toplum olarak birbirimize karşı silahlanıyor olmamızın ve birbirimizi öldürüyor olmamızın anlaşılır bir izahı yoktur. Toprak için kavga edenler toprağını, evladının geleceği için kavga edenler evladını geride bırakıp gidiyor. En sevdiklerinden oluyor. Yüreğimiz yandı. Bir daha yanmasın diye herkesi uhulet ve suhulet ile hareket etmeye davet ediyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kalanlara ise sabır diliyorum."

"SİLAHSIZLANMADA VALİ ERİN'İN YANINDAYIZ"

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in silahsızlanmaya yönelik çağrıları ve tutumuna dair de ifadeler kullanan Başkan Deveci Vali Erin'e desteğini açıklayarak "Geldiği ilk günden bu yana silah kullanımına ilişkin tutumu herkes tarafından bilinen ancak bir türlü anlaşılamayan Valimiz Sayın Abdullah Erin ‘i bir kez daha saygıyla anıyor, toplum olarak bu yaklaşımına karşı her daim yanında olduğumuzu hatırlatmak isterim"dedi.