Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin ihalesini Kolin aldı

Birçok kez ihalesinin yapıldığı öne sürülen ve ‘müjde’ olarak gündeme gelen Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin ihalesi yapıldı. Dün yapılan ihalede en uygun fiyatı veren Kolin İnşaat, 1700 YataklıŞanlıurfa Şehir Hastanesi’nin ihalesini kazandı. 


Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin ihalesini Kolin aldı

Uzun süredir Şanlıurfa’nın gündeminden düşmeyen ve ne zaman inşa edileceği yılan hikayesine dönen 1700 Yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin ihalesi nihayet yapıldı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye Kolin İnşaat-Nesma Yapı, YDA İnşaat, Limak İnşaat ve Rec Uluslararası İnşaat katıldı. Teklifleri değerlendiren kurul, Kolin İnşaat-Nesma Yapı’nın sunmuş olduğu 2.144.000.000,00 TL’lik teklifi kabul etti. Hastane inşaatının ne zaman başlayacağına ilişkin bir açıklama yapılmazken, gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yapmış olduğu açıklamaya çevrildi.

BAKAN KOCA 2023 TARİHİNİ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) Sağlık Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesiyle ilgili Genel Kurula konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ihale aşamasında bulunan şehir hastanelerine ilişkin bilgi verdi. Bakan Koca, "Genel bütçe kaynaklarıyla yaptığımız şehir hastanelerimizi hizmete almaya devam ediyoruz. 3 şehir hastanesi Samsun, Aydın, Trabzon ihale süreçleri genel bütçeden tamamlanmış olup,inşaat çalışmasına başlanmaktadır. Bunun dışında bin 750 yataklı Şanlıurfa her biri biner yataklı Ordu, Denizli, Sakarya, Diyarbakır ve Antalya, Rize ve 750 yataklı Mardin şehir hastanelerini de sırayla yaparak 2023 yılından önce hizmete açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Verilen ihale teklifleri şu şekilde: