ŞUTB Başkanı Kaya'dan 29 Ekim mesajı

ŞUTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, 29  Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir açıklama yayımladı.


ŞUTB Başkanı Kaya'dan 29 Ekim mesajı

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türk devletinin bağımsızlığı 97 yıl önce ilan edilen Cumhuriyetle teminat altına alınmıştır. İradesinin muhafızı Yüce Milletimiz, meftunu olduğu vatanı için her türlü fedakârlığı göstererek nice zaferler kazanmış, yaşam hakkını savunmuştur.

Türkiye, bir asra yakındır küresel ve bölgesel anlamda dünyada yaşanan her türlü krizde dimdik ayakta durmasını bilmiş; siyasal ve coğrafik önemini ve yönetsel ustalığını uluslararası arenada defalarca kanıtlamıştır.

Cumhuriyet ile birlikte Türk Milleti ulus kimliği kazanmış, kendi kaderini tayin etme noktasındaki kararlılığını cihana ilan etmiştir. Büyük Türkiye, tarihsel geçmişinden aldığı kuvvetle bugün ‘’dünya beşten büyüktür’’ diyerek tek merkezli güç yapısına meydan okuyan, toprağında mazlum edilen insanlara ses olan bir ülke haline gelmiştir. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Milletiyle, köklerinden gelen kuvvetiyle ve üstlendiği önemli misyonlarla ilelebet var olacaktır. 

Cumhuriyetin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm kahramanlarımıza, tüm aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, manevi hatıralarını hürmetle yâd ediyorum.”