Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ikinci sırada yer aldı

MAK Danışmanlık tarafından Belediye ve Belediye Başkanları performans ölçümleri yapıldı.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ikinci sırada yer aldı

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, seçmen yüzde oranlı yapılan belediye ve belediye başkanlarının performans ölçüm sonuçlarını açıkladı.

Mehmet Ali Kulat, ölçümlemelerde seçildikleri oy oranının üstünde toplumsal memnuniyet oranı olan CHP’li Belediyelerin İstanbul, Ankara, Mersin, Aydın ve Antalya, AK Partili belediyelerin ise Bursa, Şanlıurfa, Kayseri, Ordu ve Trabzon olduğunu açıkladı.

Kulat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Belediye ve Belediye Başkanı performans ölçümünde seçim ortamı yoksa 1 yılda sıra dışı gelişmeler olmadıkça seçmen tercihinde büyük değişiklikler olmaz. Ancak yine de seçildiği oy oranının 2 puan üstü memnuniyet oranı genel anlamda başarı sayılır. Daha fazlası zaten alkışlanır.  Belediyeleri ve Belediye başkanlarını kategori sıralamasıyla değerlendirmek için her şehir de o şehir seçmen oranı eşit ölçümleme yapılabilirse olur değilse falan belediye 1. Öteki 2. vb sıralı listeler hiçbir bilimsel değer taşımaz ve en hafif ifadeyle manipülasyon yapmaktır" dedi.