Gözler Urfa'da, Urfa'nın payına ne düşecek?

Ayasofya Camisinin ibadete açılmasına sayılı günler kala cami cemaatine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi baklava, Malatya Büyükşehir Belediyesi ise kayısı dağıtacak. İki Büyükşehir Belediyesi baklava ve kayısı dağıtacaklarını duyururken gözler Şanlıurfa Belediyesine çevrildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ise ne dağıtacağı merak konusu oldu.


Gözler Urfa'da, Urfa'nın payına ne düşecek?

Danıştay’ın Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasına karar vermesiyle Ayasofya Camisinde yapılan hazırlıklar devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilen Ayasoyfa’da 86 yıl sonra cemaatle ilk namaz 24 Temmuz Cuma günü kılınacak. 2 imam ve 4 müezzin atandığı camide ilk namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldıracak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 1500 yıllık bir tarihi bulunan Ayasofya camisinin ibadete açılacağı gün cemaate ikramlarda bulunacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tescilli ürün olan baklava ikramında bulunacaklarını duyururken Malatya Büyükşehir Belediyesi ise kayısı ikramında bulunacak.

Her iki Büyükşehir kendi illerine has yiyecekleri ikram edecekken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ise ne ikram edeceği merak konusu oldu.Bakalım Urfa'nın kısmetine ne düşecek.