Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

İş akdinin feshinin sınırlandırılması ve kısa çalışma ödeneği desteklerinin süresini bir ay daha uzattıklarını belitren Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şu şekilde:

"Ülkemizi risk grubundan uzaklaştırmakta kararlıyız. Salgın döneminde esnaf, sanatkâr, çiftçi, sanayi, ihracaatçıya her kesimi verdiğimiz destekle ayakta tuttuk. Devletimizin tüm imkanlarını milletimizin emrine vermiş bulunuyoruz. İçinden geçtiğimiz olağanüstü dönemin sıkıntılarını en aza indirmeye çalıştık. Faaliyetlerine ara veren işletmeler peyderpey yeniden çalışmaya başladı.

Milletimize ve özellikle reel sektöre verdiğimiz destekleri önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde devreye alacağımız bazı hususları sizlerle paylaşmak istiyorum.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanma süresini 1 ay daha uzatıyoruz. İş fesih sınırlaması ve nakdi ücret desteği de 1 ay daha devam ediyor.

Türkmenler başta olmak üzere Irak’a bir yardım paketini yarın yola çıkartıyoruz. Burada salgın döneminde ihtilaç duyulan her türlü malzeme var.

ÇOKLU BARO KONUSU 

Meslek örgütleri, özellikle barolarla ilgili yapmayı planladığımız reform konusunda sorun yaşıyoruz. Temsilde adaletsizlik yanında faşizan uygulamalar üreten sorunlar var. Hukuki düzenlemeyi yapmak meclisin asli görevi. Demokratik, çoğulcu bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız. Çoklu baro yapısı üzerinde duruyoruz. Millet vekili arkadaşımız bu konuyla ilgili kanun teklifini yarın veriyorlar. En kısa sürede inşallah hayata geçireceğiz.

EKONOMİK DURUM

Milletimiz, salgın döneminde üzerlerine düşen bütün fedakarlıkları yapmıştır. Haziran ayıyla ilgili öncü veriler, ekonominin çok güçlü bir toparlanma sürecinde olduğunu gösteriyor. Tabi Haziran ayı, sektörel güven endekslerinde yüzde 9 ile yüzde 33 arasında bir artış görünüyor. Tüketici güven endeksi yüzde 5 artış ile son 14 ayın zirvesine çıktı. Turizm sezonunun en azından bir kısmını kurtarmak için yoğun çaba gösteriyoruz. Çok yakında bu alanda sevindirici haberler bekliyoruz."