Sakarya - Akçakale hattında dolandırıcılık...Türk filmi gibi

Böylesi ancak Türk filmlerinde olur cinsten. Bilin bakalım yer neresi? Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi merkezli dolandırıcılık şebekesinin direktifleri doğrultusunda kendisini savcı ve polis olarak tanıttığını öne süren şahıs, tutuklandı.


Sakarya - Akçakale hattında dolandırıcılık...Türk filmi gibi

Sakarya'da kendisini savcı-polis olarak tanıtan kişi veya kişiler, çifti dolandırdı.

İddiaya göre, şüphelilerin, çiftin üzerlerine kayıtlı telefonlardan dolandırıcılık yapıldığı bahanesiyle ev adresini öğrendikleri ve evde bulunan paralar üzerinde parmak izi çalışması yapacaklarını söylemesi üzerine çift, 270 bin lirayı dolandırıcılara teslim etti.

Daha sonra dolandırıldıklarını fark eden çift, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine jandarma ekipler, geniş çaplı arama başlattı. Yapılan aramalar ile 3 ay önce de hakkında dolandırıcılıktan işlem yapıldığı ve cezaevinden çıktıktan sonra aynı suçtan 5 kez daha işlem gördüğü anlaşılan şüphelinin adresi belirlendi.

Şahsın adresine yapılan operasyon ile şüpheli gözaltına alındı. İfadesinin ardından dliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Öte yandan zanlı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi merkezli dolandırıcılık şebekesinin direktifleri doğrultusunda suçu işlediğini öne sürdü.