Uzun bir aradan sonra Cuma Namazı cemaatle kılındı

Covid-19 salgını sebebiye bakanlıkça yasaklanan cemaatle namaz kılma ve camilerin ibadete kapanmasının ardından ilgili bakanlık ve diyanetin kararıyla tekrar ibadete açılması vatandaşlar tarafından ilgiyle ve sevinçle karşılandı.


Uzun bir aradan sonra Cuma Namazı cemaatle kılındı

Covid-19 salgın hastalığı sebebiyle Türkiye genelinde virüsün yayılmasını önlemek için bir çok ciddi kararlar alınmış ve sosyal hayatın her alanına nüfus edecek başta sokağa çıkma yasağı ve çeşitli kurallarla kısıtlamalar, yasaklamalar getirilmişti.

Mescitlerde ve cemaatle namaz kılmanın yasaklanmasıyla beraber vatandaşlar dini vecibelerini sadece kendi evinde veyahut iş yerlerinde yapmaya başlamıştı. Yeni alınan kararlar neticesinde vatandaşlar bu cuma gününü camilerde kılmak için yoğun ilgi göstererek camilere akın ettiler.

Emniyet görevlilerinin nezaretinde maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen bu cuma namazı ile Şanlıurfa'nın bir çok mescit ve camilerinde cemaaitin alışkın olmadığı bir cuma namazını eda etmiş oldular. İkinci bir emre kadar sosyal mesafe ve maske kullanımı şartıyla cemaatle namaz kılma devam edecektir.

Karaköprü Narlıkuyu Mahallesi / Hacı Mustafa Gergerli Camii