CHP Urfa İl Başkanı, taziye evinin markete dönüştürülmesine tepki gösterdi

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, Karaköprü Belediyesine ait taziye evinin sosyal markete dönüştürülmesine tepki gösterdi.


CHP Urfa İl Başkanı, taziye evinin markete dönüştürülmesine tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçesi Çankaya Mahallesinde bulunan ve Karaköprü Belediyesine ait olan taziye evinin sosyal markete dönüştürülmesine tepki gösterdi.



Cidir, yaptığı açıklamada, “Karaköprü Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunun yanındaki Taziye Evi yaklaşık 15 yıldır faaliyet gösteriyordu. Ancak Karaköprü Belediyesinin Belediyeye ait hiçbir bir yer yokmuş gibi taziye evini sosyal markete dönüştürdüğünü gördük.

Nüfusu 200 binin üzerinde olan Karaköprü İlçemizin Merkez Mahallelerine hitap eden Belediyeye ait bir taziye evi bulunuyordu. Ne yazık ki o taziye evini de belediye sosyal markete dönüştürmüş durumdadır. Bu kabul edilir bir durum değildir.

Karaköprü Belediyesine ait olan daha önce CarrefourSA market olarak faaliyet gösteren yeri önceki yıl CarrefourSA bıraktı. Mekan bir süre boş kaldıktan sonra kısa bir süreliğine tanzim market olarak faaliyet gösterdi. Tanzim markette kapatıldıktan sonra mekan yine bir süre boş kaldı. Karaköprü Belediyesi birkaç ay önce mekanı ihale ile pastaneye kiraya verdi. Karaköprü Belediyesi, o alanı kiraya vereceğine sosyal market yapamıyor muydu?" dedi.