Başkan duyurdu: Şanlıurfaspor'a 4,5 milyon TL verilecek!

Maddi zorluklar nedeniyle adeta kriz yaşayan Şanlıurfaspor için kulüp yönetimi ile Büyükşehir Belediye Başkanı ve Şanlıurfa Valisi ile toplantı yapıldı. Kulüp Başkanı Nihat Çakır kendilerine 4,5 milyon TL vaat edildiğini dile getirdi.


Başkan duyurdu: Şanlıurfaspor'a 4,5 milyon TL verilecek!

Şanlıurfaspor kapandı kapanacak iddiaları gündemdeki yerini korurken, takım ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Peş peşe yenilgi, teknik direktör değiştirmesi, ödenmeyen borçlar ve küme düşmesi ile gündeme gelen takımın Kulüp Başkanı Nihat Çakır, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile yapılan toplantılar hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamayı merakları gidermek adına yaptığını belirten Başkan Çakır, Şanlıurfaspor için nakdi yardım vaat edildiğini duyurdu. Yardımlar ile futbolcu alınacağını kaydeden Başkan Çakır, "Faydalı görüşmelerimiz oldu. Henüz ayrıntılar netleşmedi. İstişareler devam ediyor. Şanlıurfasporu yaşatabilecek nihai bir karara ulaşabileceğiz diye düşünüyorum" dedi.

Toplam borcun 60 milyon TL, futbolculara borcun ise 20 Milyondan 6 Milyon TL'ye düşürüldüğünü söyleyen Başkan Çakır, Başkan Beyazgül ve Vali Erin tarafından kendilerine vaad edilen nakdi yardım miktarını açıkladı ve  "Bize 4,5 milyon TL vaat ediliyor. Buna göre de bir formul geliştireceğiz. Futbolcuların alacaklarını yapılandırıp transfer kapılarını yapabilirsek, yöneticiler alacaklarını hibe ettiklerini söylediler. Şanlıurfa Valisi buyrun size söz veren insanları Urfaspor'u yaşatma adına bir araya toplayın" çağrısında bulundu.

Başkan Çakır, herkesi Şanlıurfaspor konusunda samimi olmaya davet etti.

Açıklamaların ardından sosyal medyada #ŞanlıurfasporuYaşatalım hastangi ile takıma destek çağrıları yapıldı. 

BİHA