Göbeklitepe’ye gelen turistler için aşı noktası kuruldu

Göbeklitepe'ye gelen turistler için aşı noktası kuruldu

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan Göbeklitepe'yi ziyaret eden turistleri kurdukları aşı noktasında aşıladı.

06 Aralık 2021 - 11:54 - Güncelleme: 06 Aralık 2021 - 13:26

İl Sağlık Müdürlüğü, salgınla mücadele kapsamında, hafta sonu Göbeklitepe’yi gezmeye gelen turistlere aşı hizmeti sundu.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, bu yıl içerisinde pandemiye rağmen 500 bin civarında bir misafirin Göbeklitepe’yi ziyaret ettiğini belirterek, "Bunu fırsat bilerek bir haftadan beri burada bir aşı noktası oluşturduk. Hafta sonu tatillerini şehrimizde geçiren ve tatil nedeniyle aşı olamayan, misafirlerimizi, gezi alanlarında aşılayalım istedik. Hem aşılarını olsunlar hem de tatillerini gönüllerince yapsınlar" ifadesini kullandı.

“YENİ BİR DALGA RİSKİ VAR”

Pandeminin en başından beri aşının en önemli kurtuluş yolu olduğunu, her zaman ve mekanda vurguladıklarını belirten Gülüm, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bildiğiniz gibi kış aylarının sonlarında yeni bir dalga riski var. Pandeminin yoğun olduğu zamanlarda, pik sayılarının, günlük vakaların arttığı zamanlarda, aşı durumu güçlü olan şehirlerin o dalgayı daha rahat atlattığını biliyoruz. Bundan dolayı da şehrin bağışıklığını en üst seviyeye getirebilmek için insan hareketliğinin olduğu her fırsatı değerlendirmek istiyoruz. Kadim şehir Şanlıurfa'nın da Göbeklitepe mevkiindeyiz, aşılamalarımıza başladık. Yerli turist gruplarının ilgisi oldukça iyi, burada arzu eden kişilere aşıları yapılıyor. Biz aşı sayılarımızı artırmak için kollarımızı sıvadık, halkımızın da bu pandemi mücadelemize destek verme adına da kollarını sıvamalarını istiyoruz."

Prof. Dr. Gülüm, Şanlıurfa'da 80 mobil ekiple aşısı eksik veya aşı olmayan kişilere ulaşma çabası içerisinde oldukları bilgisini vererek, şehrin bağışıklık durumunu en üst seviye getirene kadar bu çabalarının devam edeceğini kaydetti.

“UNUTSAK BİLE HER YERDE HATIRLATIYORLAR”

Göbeklitepe'yi gezmeye gelen yerli turistlerden İbrahim Halil Güler, "Göbeklitepe’yi gezmeye geldik. Aşı noktasındaki arkadaşlar 'aşınızı oldunuz mu?' diye sorunca, ben de ikinci doz aşımı oldum. Bu aşıyı herkesin yaptırmasını tavsiye ediyorum. Çünkü bu bir sorumluluktur. Burada bile aşı hizmeti veren Sağlık Bakanlığı'na, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ederim. Unutsak bile her yerde hatırlatıyorlar. İnşallah bu hastalıktan kurtuluruz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...