Ev ev dolaşarak vatandaşın eksik olan aşılarını tamamladılar

Ev ev dolaşarak vatandaşın eksik olan aşılarını tamamladılar

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde aşı oranı düşük kırsal mahallelerde ve ilçe merkezinde ev ev dolaşarak vatandaşların eksik olan aşılarını tamamladı.

05 Aralık 2021 - 15:58 - Güncelleme: 05 Aralık 2021 - 16:12

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler salgınla mücadele kapsamında kırsal mahallelerde ve ilçe merkezlerinde ev ev dolaşarak vatandaşların eksik aşılarını tamamladı.

Müdürlüğe bağlı Harran’da 30, Akçakale’de 30, Eyyübiye’de 51, Viranşehir’de 30, Siverek’te 36, Haliliye’de 51, Ceylanpınar’da 15, Bozova’da 15, Hilvan’da 15, Suruç’ta 15, Halfeti’te 13, Birecik’te 20 ekip, mahalleleri dolaşarak aşı çalışması yaptı.

 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz 10 gün içerisinde iki defa Viranşehir, Harran, Akçakale, Eyyübiye, Siverek, Haliliye, Ceylanpınar, Bozova, Hilvan, Suruç, Halfeti, Birecik’e gidildi. ‘SÜPÜRME’ dediğimiz yoğun ekipler ile aşı oranı düşük olan kırsal mahallelerimize, köylerimize gidiyoruz. Ekipler 3’er kişiden oluştu, çalışanlarımız gideceği yerleri biliyorlar, gittikleri mahalleye yoğunlaşacaklar, aşıları olmayan, aşısı eksik olan vatandaşlarımızın aşılarını yapacaklar. Bildiğiniz gibi yeni bir dalgadan, Omicron dalgasından söz ediliyor. Ülkemizde şu an yok ama olası bir Omicron salgınına karşı tedbirlerimizi arttırıyoruz. Bu kapsamda soğuk cumartesi sabahı Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğünde Sağlık Çalışanlarımız ile beraberiz sahada en yüksek aşı seviyesine ulaşacağımızı umuyoruz. Pazar Haliliye ilçe sağlık müdürlüğünde aynı çalışma olacaktır.”

Gülüm, sağlık çalışanlarına öz verili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...