Erkuş, çağrı merkezinde incelemelerde bulundu

Erkuş, çağrı merkezinde incelemelerde bulundu

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.M.Emre ERKUŞ Kovit-19 çağrı merkezinde incelemelerde bulundu.

09 Eylül 2020 - 14:23

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.M.Emre ERKUŞ il Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kovit-19 hastaların acil sağlık ihtiyaçlarının daha çabuk karşılanabilmesi amacıyla kurulan 5 günde 50946 görüşmenin yapıldığı Kovit-19 Çağrı Merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Covid-19 Çağrı Merkezi ve Evde Sağlık Hizmeti Halkımıza Hizmet Vermeye Devam Ediyor.
Şanlıurfa Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün bünyesinde kurulan Covid-19 çağrı merkezi aralıksız hizmet vermeye devam ediyor. 


İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş,yaptığı açıklamada, "Bu çağrı merkezimizde Covid PCR testi pozitif gelen hastalarımıza birinci, üçüncü, yedinci ve on dördüncü günlerde arama yapılmaktadır. Çağrı merkezimiz toplamda diyanet ve sağlık çalışanlarından oluşan 100’ün üzerinde bir ekiple hizmet vermektedir. Bu hizmet kapsamında hastalarla yapılan görüşmeler neticesinde alınan bilgilere göre uygun görülen hastalarımız için hastanelerimize bağlı Evde Sağlık birimlerimize bildirim yapılarak hastalar evlerinde muayene edilmektedir. Aynı zamanda ilacını temin edememiş olan hastaların da evlerine ilaçları götürülerek teslim edilmektedir. 14.08.2020 tarihinden itibaren 72826 hasta aranmış olup bunların 666 tanesi evde muayene için, 798 tanesi de evde ilaç temini için Evde Sağlık ekiplerimize bildirilmiştir. Böylece hastalarımızın evlerinden çıkmadan hem muayene hizmetlerinden hem de ilaçlarını evlerine ulaştırarak tedavi hizmetlerinden faydalanmaları sağlanmıştır.  Ayrıca Covid pozitif bireylerin karantina kurallarına uymaları sağlanarak dışarıya çıkmalarının ve virüsü sağlıklı bireylere bulaştırmalarının önüne geçilmiştir" dedi.


İl Sağlık Müdürü Erkuş, vatandaşlara bu hizmet için tahsis edilen "0414 318 82 82 numaralı hattı üzerinden verilecek danışmanlık hizmeti kapsamında riskli vatandaşların ne yapması gerektiği konusunda detaylı bilgilendirme ve yönlendirme hizmeti sunulmaktadır" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...