Emekli Memur-Sen Urfa Şubesi emeklilerin sorunlarını dinledi

Emekli Memur-Sen Urfa Şubesi emeklilerin sorunlarını dinledi

Emekli Memur-Sen Şanlıurfa Şubesi emeklilerin sorunlarının konuşulduğu toplantı gerçekleştirdi.

22 Kasım 2021 - 12:02 - Güncelleme: 22 Kasım 2021 - 12:59

Emekli memurların sorunlarının değerlendirildiği toplantıya Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, konfederasyona bağlı Emekli Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet İmre ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan sendika sözcüsü Mehmet Cengiz, Memur-Sen'in görevde olan memurlara çok kazanımları olduğunu dile getirdi.

Memurların, işçilerin ve Bağkur'lu kesimlerin devlete emek vererek veya para yatırarak emekli olduğunu hatırlatan Cengiz, ekonomik bunalımlardan en çok etkilenenlerin bu kesimler olduğunu kaydetti. Bu kesimlerin sabit gelirli olduğunun altını çizen Cengiz, şunları dile getirdi:

"Verilen zamlar emekli kesimini doyurmuyor. Emekli zekat, fitre alacak duruma gelmiştir. Dövizin, altının yükselmesi ile bu yükselişin tüm tüketim maddelerine zam olarak yansıması kaçınılmazdır. İktidardan yılbaşından itibaren emekliye seyyanen zam verilmesi içten arzumuzdur."

"AYRIMCILIĞA SON VERİLMELİ"

Bir pasta bölüşülüyorsa herkese eşit oranda bölüştürülmesi gerektiğini belirten Mehmet Cengiz, "Emekli sandığı emeklisi memur asgari ücretlinin altında maaş alıyor. İntibakta genel idare sınıfından emekli olan bir memur bir yeşil pasaporta bile hasrettir. Nedir? Kadrosu beştir, ondan üniversite bitirse bile üçten aşağı inemiyor. Bu ayrımcılığa son verilmelidir" ifadesini kullandı.

Cengiz, emeklilerin hak elde etmek istiyorlarsa Emekli Memur-Sen'e üye olmaları çağrısında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda