"Elektrik zamları geri çekilsin" dediler ve kampanya...

"Elektrik zamları geri çekilsin" dediler ve kampanya başlattılar

Son dönemde yüksek gelen elektrik faturalarının geri çekilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

26 Mayıs 2020 - 15:20 - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 - 15:54

Çeşitli insan hakları ihlalleri ve sosyal konular için imza kampanyaları düzenlemekle bilinen change.org'da bu kez son dönemde gelen yüksek elektrik faturalarının geri çekilmesi talep edildi. 

"Elektrik Zamları Geri Çekilsin. İnsanların En Doğal Hakkı Faturaları Düşünmeden Yaşamak" şiariyla düzenlenen imza kampanyası için 150 bin imza hedefleniyor. Şu ana kadar kampanya için 90 bin civarında imza toplanırken kampanyaya ilişkin olarak şu ifadelere yer verildi:

Son bir yılda doğalgaz ve elektriğe 10 kez zam yapılırken, sadece 2 kez indirim geldi. Zam zam ve yine zam geldi. Doğalgaz ve elektrik kullanımına yıl içinde zaten belli zamlar gelmişti. İnsanlara maaşları verilirken neden böyle cömert olunmuyor ki. Maliyet arttı zam yapıldı deniyor. Fakat insanın işçinin yaşamasının da maliyeti artıyor günden güne. Bu zamlar sadece evimizdeki faturaya değil, hayatın her alanına yansıyor. Cebindeki paraysa sürekli değer kaybediyor, sürekli eriyor günden güne. Gittiğimiz hastaneler, marketler, restoranlar hepsi elektrik ve doğalgaz kullanıyor ve bu zamları da hizmetlerine yansıtıyorlar. Bu yüzden zamlar konusunda hükümetimiz bu konuya el atmalı gerekli inceleme yapılmalı. Yapılan son zammınsa geri çekilmesini talep ediyoruz."

BİHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda