Ekim ayının sonu itibariyle başlayacağı planlanıyor

Ekim ayının sonu itibariyle başlayacağı planlanıyor

Şanlıurfa’da, pandemi nedeniyle sahaya çıkamayan amatör takımlar, 2021-2022 futbol sezonunda yeniden mücadele edebilecek.

10 Eylül 2021 - 08:40 - Güncelleme: 10 Eylül 2021 - 09:37

Pandemi nedeniyle uzun süredir amatör müsabakalar oynanmıyordu. Geçtiğimiz 10 Mayıs’ta Bölgesel Amatör Ligi (BAL) sıkılaştırılmış lig olarak başlarken, normalleşme dönemi kapsamında yeni sezonda amatör ligler de oynanacak. Şanlıurfa’da 2021-2022 futbol sezonunda BAL’ın yanı sıra Süper Amatör Ligi, 1. Amatör Küme Ligi ve U-18 Ligi’nde futbol heyecanı yaşanacak. Aşısız olan amatör futbolculara yeni sezon için lisans çıkarılmayacağı bildirildi. Amatör müsabakalarının ekim ayının sonu itibariyle başlayacağı planlanıyor.

YÜKSELİR: “LİGLERİN BAŞLAMASINDAN DOLAYI MUTLUYUZ”

Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adnan Yükselir, yaptığı açıklamada, pandemiden dolayı son bir buçuk yıldır amatör müsabakaların oynanmadığını anımsatarak, “Uzun bir süre evlerimize kapandık tabi bunlar tedbir amaçlı şeylerdi, hepimizin yapması gereken şeyler. Evet, hasret bitiyor ama ben yine de bizim takımlara, spor kamuoyuna diyorum ki herkes aşısını yaptırsın. Liglerin başlaması ile birlikte zorunlu olacak. Yeni sezonda Şanlıurfa’yı Büyükşehir Belediye, Siverek Belediye ve Viranşehir Belediye BAL’da temsil edecek. Bunun yanında Süper Amatör Ligi, Amatör 1’inci küme ve 18 Ligini başlatmayı düşünüyoruz. BAL Ligin tarihi 30-31 Ağustos tarihinde açıklandığına göre Süper Amatörü de devreye koymak zorundayız.  Çünkü Süper Amatör BAL Ligi ile alakalı. Bitim maçı birlikte oynansın ki final maçlarını birlikte oynasın” dedi.

Şanlıurfaspor ve Karaköprü Belediyespor’un galip geldiği için mutlu olduklarını da sözlerine ekleyen Yükselir, “Bizlerde kendi bünyemiz altındaki takımlarımıza aşı olmaları konusunda uyarılarda bulunacağız. Bildiğim kadarıyla aşı olmayanlara da lisans desteği verilemeyecek. Birinci küme, süper amatör, 18 Ligi ve BAL Ligi başlayacak. Liglerin başlamasından dolayı gerçekten çok mutluyuz. Özellikle taraftarları tekrar yeşil sahalara çekmeyi o insanları bir arada görmeyi çok özlemişiz” şeklinde konuştu.

“KATILIM PARASINI BİZ ÖDEYECEĞİZ”

Yükselir, amatör takımların katılım parasını kendilerinin ödeyeceğini de dile getirerek, şu ifadelere yer verdi: “Bizler daha önce dedik ki lige katılım parasını ve katılım belgelerini ödesin. Birkaç grubumuz bedelleri ödemişti. Artık yatırmalarına gerek yok, biz bu durumu büyükşehir belediyesiyle istişareler neticesinde ödeneği aldık. Biz kulüplerimizin yerine hem referansı hem de lige katılım parasını yatıracağız.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...