Eğitim Urfa’da sancılı başladı! Okulda tadilat yapılıyor

Eğitim Urfa'da sancılı başladı! Okulda tadilat yapılıyor

Şanlıurfa'da yaklaşık 2 yıl sonra başlayan yüz yüze eğitim, bazı okulların tadilatta olmasından dolayı sancılı başladı. Tadilatın bitirilmemesine tepki gösteren veliler, tadilatın kısa sürede tamamlanmasını istiyor.

06 Eylül 2021 - 16:20 - Güncelleme: 06 Eylül 2021 - 16:26

Türkiye'nin en kalabalık nüfusuna sahip 9. ili olan Şanlıurfa'da, 697 bin öğrenci ilk ders zilinin çalmasıyla yüz yüze eğitime başladı. Öğrenci nüfusu 42 ilin nüfusundan büyük olan Şanlıurfa’da, yaklaşık 2 yıl sonra başlayan yüz yüze eğitim sancılı başladı. Kentte 2 bin 565 okulda, 60 bin 349'u yabancı uyruklu olmak üzere 697 bin 741 öğrenci ilk ders zilinin çalınmasıyla sınıfları doldururken, veliler çok sayıda okulun tadilatının devam etmesine isyan etti. Derslik açığının yüksek olduğu şehirde, tadilattan dolayı kapalı olan okulların öğrencilerinin başka okullara kaydırılması bu sorunu daha da arttırdı.

VELİLER GEÇ BAŞLAYAN TADİLATA İSYAN ETTİ!

Okul çağındaki çocuk sayısının fazla olması nedeniyle derslik açığı fazla olan şehirde, birçok okul Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararla tadilata alındı. Yüz yüze eğitimin başlamasına az bir süre kala tadilata alınan okulların işlemleri hala bitirilemedi. Tadilatı devam eden okulların öğrencileri ise çevredeki okullara kaydırıldı. Okulların öğrencilerinin taşınması nedeniyle kaydırma yapılan okullarda yoğunluk oluştu. Tadilat için neden bu kadar beklendiği konusunda eleştiri de bulunan veliler, okulların tadilatının tamamlanmamasına tepki gösterdi. Pandemiden dolayı uzaktan eğitimin olması nedeniyle yaklaşık 2 yıldır kapalı olan okulların tadilatına önceden başlanmamasına yakınan veliler, tadilatın hızlıca bitirilmesini istiyor.

OKUL ÖNLERİNDE TRAFİK KİLİTLENDİ

Sabahın erken saatlerinde çocuklarını yeni okuluna götüren veliler, okul önündeki yoğunluktan dolayı büyük mağduriyet yaşadı. Öğrenci sayısının fazla olmasından dolayı yoğunluğu artan okulların önünde trafik adeta kilitlendi. Kaydırma yapılan okullarda bir okulun sabah saatlerinde, diğer okulun ise aynı binada öğlenden sonra eğitim vereceği öğrenildi. Tadilata alınan okullarda eğitim gören öğrencilerin eğitime devam edebilmesi için bulunan yöntemin yetersiz olduğunu aktaran veliler, çocuklarının eski okullarda eğitim görmeyi istediğini söyledi.

OKULLAR ŞANTİYEYE, BAHÇELERİ DEPOYA DÖNDÜ!

Tadilata alınan okulların bina bahçeleri ise inşaat şantiyesine döndü. Çocukların koştuğu bahçeler inşaat malzemesi deposu olarak kullanırken, basketbol ve futbol sahaları ise sınıf sıralarının istiflendiği alan oldu. Tadilatı devam eden farklı semtlerde bulunan okulun duvarları yükseltilip, kapısı kapatıldı. Girişin yasaklandığı okul binalarının bazılarının duvarları yıkıldı, kapıları, pencereleri söküldü. Bazı okulların sınıflarda ve eğitim amaçlı kullandığı malzemeleri hiçbir önlem almadan bahçeye istiflenmesi tepki çekti. Okullardaki tadilatın ne zaman biteceği bilinmezken, böylelikle eğitim sorunlarıyla boğuşan Urfa’nın sıkıntılarına bir sorun daha eklenmiş oldu.

KARARI BAKANLIK ALMIŞ!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü kaynaklarından edilen bilgilere göre ise tadilat kararını Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alındı. Tadilatların Avrupa Birliği’nden alınan (AB) destekle yapıldığını aktaran kaynaklar, “Tadilatın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle bir alakası yok. Tadilat takvimini bakanlık belirledi. Malzemelerin okul bahçesine konulmasıyla ilgili müdürler uyarıldı. Bahçeye konulan malzemelerin üzerine branda çekilecek veya başka bir önlem sağlanacak” dedi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...