Düşme olayı Meclis’e taşındı!

Düşme olayı Meclis'e taşındı!

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, fotoğrafı çekmek isterken yaklaşık 20 metre yükseklikteki kayalıklardan düşerek hayatını kaybeden Halil Dağ olayıyla ilgili Bakan'a 7 maddelik önerge sundu. Baydemir, "Urfa kalesi ile ilgili etkin önlem alınması kaçınılmaz olmuştur" dedi.

12 Ocak 2018 - 14:49

1 Ocak 2018 tarihinde Şanlıurfa'da tarihi Urfa kalesi yakınlarında manzara fotoğrafı çekilmek için poz veren 8 çocuk babası 39 yaşındaki Halil Dağ, yaklaşık 20 metre yükseklikteki kayalıklardan düşerek ağır yaralanıp, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Bu vahim olayı  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir Meclis gündemine taşıdı. "Şanlıurfa Kalesi’nin seyir tepesi olarak bilinen ve bütün çevresi uçurumlarla çevrili olan bölümde bakanlığınızın güvenlik hizmeti kusurundan kaynaklı olarak Halil Dağ’ın fotoğraf çekilirken düşerek ölmesi ile birlikte hem bölge halkı hem de turistik gezi için gelen ziyaretçilerin kaygısı artmıştır" diyen Baydemir, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a soru önergesi sundu.

Vekil Baydemir "Önleyici tedbir alınmaması nedeniyle Bakanlığınızın hizmet kusuru daha önce de gündeme gelen ve artık can alan kale haline gelen Urfa Kalesi ile ilgili ihmallerde sorumluluğu olanların açığa çıkarılması ve yine Urfa kalesi ile ilgili etkin önlem alınması kaçınılmaz olmuştur" diyerek Bakan'a cevaplanması talebiyle şu 7 soruyu yöneltti: 

 

  1. 8 çocuk babası 39 yaşındaki Halil Dağ, 1 Ocak 2018 tarihinde Şanlıurfa kalesinde fotoğraf çekilirken uçurumdan düşerek yaşamını yitirmiştir. Halil Dağ’ın yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan Urfa kalesinde önleyici tedbir alınmamasına ilişkin bir inceleme başlatılmış mıdır?
  2. Şanlıurfa kalesinde önleyici bir tedbir olarak demir korkulukların olmamasından kaynaklı bakanlığınız birimlerine iletilen şikâyet sayısı nedir? 
  3. Şanlıurfa kalesinde önleyici tedbir alınmamasından kaynaklı son 10 gerek turistik amaçlı geziler sırasında kaleden düşerek yaşamını yitiren veya yaralanan kişi sayısı nedir?
  4. Şanlıurfa kalesinde önleyici tedbir alınmaması nedeniyle Bakanlığınıza iletilen şikâyetler bağlamında şuana kadar bir çalışma yürütülmüş müdür?
  5. Şanlıurfa kalesinde önleyici tedbir alınmaması nedeniyle Bakanlığınıza iletilen şikâyetler bağlamında şuana kadar bir çalışma yürütülmemiş ise gerekçesi nedir? Halil Dağ’ın uçurumdan düşerek yaşamını yitirmesinden sonra etkin güvenlik önlemlerinin alınması konusunda bir çalışma yürütülecek midir?
  6. 8 çocuk babası ve 39 yaşındaki Halil Dağ’ın ölümüne sebep olan ihmalde Bakanlığınızın bir sorumluluğu var mıdır?
  7. 8 çocuk babası Halil Dağ’ın yaşamını kaybetmesi ile birlikte geride kalan çocuklarının mağduriyeti giderilecek midir? Bununla ilgili Bakanlığınızın bir girişimi olmuş mudur? Halen bir girişimde bulunulmamış ise gerekçesi nedir? 

Kaynak: Ajans Urfa

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • MEHMET FATIH DAH
    4 yıl önce
    SAYIN OSMAN BAYDEMIR SENI CAN GUNULDEN TEBRIK EDIYORUM EVET URFANI SAHIBI YOK URFANIN SAHIBI OLSADI BELIK KAREDEŞIM BELKI ŞIMDI ARAMIZDAN OLURDU AKP SADECE SURIYLER YARDIM EDIYOR BEN BIR GAZININ OGLIYIM AMA BIZE HIC KIMSE YARDIM ETMEDI
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...