“Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" arasında yer aldı

“Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" arasında yer aldı

Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ sıralamasında yüzde 2’ye girerek Urfa’nın gururu oldu.

05 Kasım 2021 - 10:16 - Güncelleme: 05 Kasım 2021 - 10:19

Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek, Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak büyük bir başarıya imza attı. Aydilek, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan listede “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" arasında yer aldı.

“ANNEME HOCALARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Aydilek, “Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer almak gerçekten çok mutlu ve gurur verici bir şey. Bugüne kadar akademik anlamda yapmış olduğum yapay zeka çalışmaları neticesinde dünyada yüzde 2’lik bilinen akademisyenler, bilim insanları arasında yer almayı başardım. Bugüne bakar bana destek veren başta annem olmak üzere bütün hocalarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.                                         

“YAPAY ZEKAYI DUYURMAK İSTİYORUM”

Aydilek, “Amacımız yapay zeka, yazılım, teknoloji ve bilim anlamında Şanlıurfa’da yaptığımız çalışmaların tüm dünyada takdir görmesi ve başarıların devamını gelmesini sağlamaktır” ifadesini kullandı.

“YAPAY ZEKA ÇAĞ ATLADI”

Yapay zekanın daha çok bugün insan gibi düşünen, insan gibi davranan, insan düşüncelerini ve davranışlarını taklit eden bir bilim alanı olduğuna değinen Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Günümüzde donanım teknolojisinin gelişmesiyle canlıların kapasitelerinin donanımlarla birlikte bu yapay zekayının hemen hemen girmediği hiçbir sektör ve teknoloji kalmadı. Sürücüsüz otomobillerden medikal uygulamalara hassas tarımdan hayvancılığa kadar birçok alanda yapay zekanın kullanıldığını görüyoruz. Almanya’nın çok önemli bir verimlilik elde ettiğini biliyoruz. Karanlık fabrika olarak adlandırıldıkları bu teknoloji vasıtasıyla yüzde 30-40 imalat sanayisinde endüstrisinde çok öne geçtiler.”

YAPAY ZEKADA HEDEFİM ŞANLIURFA

Aydilek, hedeflerinden birinin Şanlıurfa’da sanayi ve endüstriyi yapay zeka alanında daha fazla kullanılmasını sağlamak olduğunu kaydetti.


YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Behçet bucak
    2 yıl önce
    Urfa artık ilim ve bilim ile anılmalı tebrikler sayın hocama
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda