Dokunulmazlık fezlekeleri TBMM’ye sevk edildi

Dokunulmazlık fezlekeleri TBMM'ye sevk edildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 10 milletvekili hakkındaki dokunulmazlık fezlekeleri TBMM'ye sevk edildi.

14 Nisan 2021 - 21:04 - Güncelleme: 14 Nisan 2021 - 21:41

Fezlekelerle, sekizi CHP, ikisi ise HDP olmak üzere 10 milletvekilinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.

Hakkında fezleke düzenlenen CHP yöneticileri arasında Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek, Fethi Açıkel ve Veli Ağbaba da bulunuyor.
Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlarından İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile İstanbul Milletvekili Yunus Emre'nin de dokunulmazlığının kaldırılması talep ediliyor.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ile Antalya Milletvekili Kemal Bülbül'ün de dokunulmazlık fezlekeleri de TBMM'ye iletildi.

Meclis'e yeni gönderilen fezlekeler de, diğer dokunulmazlık fezlekeleri gibi TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na sevk edildi.
Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması, Karma Komisyon'un vereceği rapor doğrultusunda Meclis Genel Kurulu kararıyla mümkün oluyor.
Dokunulmazlığı kaldırılan milletvekillerinin TBMM üyelikleri sürüyor ancak milletvekiliyken yargılanmalarının yolu açılmış oluyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...