Dini Musiki Proje Okulunda yetenek sınavı yapıldı

Dini Musiki Proje Okulunda yetenek sınavı yapıldı

Kentteki ilk ve tek İmam Hatip Lisesi Dini Musiki Proje Okulu olan Anadolu İmam Hatip Lisesinde yetenek sınavı yapıldı.

06 Temmuz 2020 - 15:40 - Güncelleme: 06 Temmuz 2020 - 16:21

Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL), öğrencilerin sınavla yerleştiği Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olmasının yanı sıra Güneydoğu'nun ilk ve tek İHL Dini Musiki Proje Okulu konumunda.

Okul, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl verilen 30 kişilik öğrenci kontenjanlı Musiki Programına öğrencileri Yetenek Sınavı ile alıyor. Öğrencilerin seçildiği sınav, bu yıl 1 Temmuz’da gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Mehmet Akcan, konuyla ilgili açıklamasında, “Yetenek Sınavının sonucu e-okul üzerinden merkezi yerleştirme ile 13 Temmuz 2020 tarihinde belli olacaktır. Öğrencilerimiz ve velilerimiz sınav sonucunu öğrendikten sonra yerleşmeye hak kazananlar 13 Temmuz 2020 tarihinden itibaren okul idaresine başvururlarsa kesin kayıtları yapılacak, bu öğrencilerimiz Musiki dersleri dışındaki dersleri Fen ve Sosyal Bilimler Proje öğrencileri ile aynı imkânlarla alacaklar. Çok iyi şartlarda eğitim görecekler, şimdiden kazananları tebrik eder başarılarının devamını dilerim” dedi.

Öte yandan Yetenek Sınavı komisyonunda; Okul Müdürü Mehmet Akcan, Harran Üniversitesi Dini Musiki Hocası Prof. Dr. Hüseyin Akpınar, Süleymaniye Ortaokulu Müdür Yardımcısı Uğur Kaplan, Şanlıurfa TOBB Fen Lisesi Müzik Öğretmeni İlker Binaz, Karaköprü Şerif Özden Başarı Ortaokulu Müzik Öğretmeni Osman Çuhadaroğlu, Milli İrade MTAL Müzik Öğretmeni Osman Avni Devecioğlu, Merkez Kısas ÇPL Müzik Öğretmeni Mehmet Bircan ve Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müzik Öğretmeni Mehmet Hallaç yer aldı.

Yetenek sınavını kazanan öğrencilerin, okul idaresine başvurarak kesin kayıtlarını 13 Temmuz’dan itibaren yapabilecekleri ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda