Deva Partisi Urfa’da ilk kongresini gerçekleştirdi

Deva Partisi Urfa'da ilk kongresini gerçekleştirdi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa’da kongre sürecini başlattı ve bu kapsamda ilk kongresini gerçekleştirdi. Kongrede Mehmet Reşat Özyavuz resmi olarak Deva Partisi Harran İlçe Başkanı oldu.

05 Eylül 2020 - 22:00 - Güncelleme: 05 Eylül 2020 - 22:17

Deva Partisi tüm il ve ilçelerde olduğu gibi Şanlıurfa’da da teşkilatlanmasını sürdürüyor.

Önceki dönem Baro Başkanı olan Av. Ahmet Tüysüz’ün Kurucu İl Başkanı olarak belirlenmesinin ardından, 6 kişilik İl Kurucu Heyeti belirlenmişti. İl Kurucu heyeti, çalışmalarını sürdürüp ilk etapta 40 kişiden oluşan İl Yönetim Kurulu’nu; Harran, Akçakale, Bozova, Hilvan, Halfeti ve Karaköprü İlçe Başkanlarını kamuoyuna tanıttı. Geri kalan 7 ilçe için de çalışmalarda sona yaklaşan Deva Partisi Şanlıurfa teşkilatı kongre sürecinin startını da medeniyet beşiği Harran ilçesinden verdi.

Harran İMKB Anadolu Lisesi Konferans salonunda yapılan Harran 1. Olağan İlçe kongresine; İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, İl Kurucu Heyet Üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Akçakale İlçe Başkanı Av. Fatih Ayhan, Hilvan İlçe Başkanı Mehmet Ali Barlas,Karaköprü İlçe Başkanı Av. Sabri Yetim, Halfeti İlçe Başkanı HasariBaysöz ve partililer katıldı. Bozova İlçe Başkanı Hasan Arusoğlu ise rahatsızlığı nedeniyle katılamayarak tebrik mesajı gönderdi.

Kongreye CHP İlçe Başkanı Yasin Engin, Demokrat Parti İlçe Başkanı Mehmet Ömer Boğa, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Çiftçi, Adalet Birlik Partisi İl Başkanı Halil Sancar, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yasin Yorulmaz, Gelecek Partisi İlçe Başkanı, Mehmet Özyavuz’da iştirak etti. Pandemi sürecinden dolayı sosyal mesafeye ve davetli sayısına azami ölçüde dikkat edilen kongre ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından misafirlere Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tarafından kongreye özel gönderilen mesajı okundu.


"PARTİMİZ HER VATANDAŞIN DERDİNE DEVA OLACAK"

Sonrasında ise açılış konuşmasını yapan Harran İlçe Başkanı Mehmet Reşat Özyavuz şunları ifade etti: “Geçmişten bugüne ışık tutan Harran’da, Cabir Bin Hayyam, Sabit Bin Kurra, Battani ve Hayat-el Harrani Hazretleri gibi büyük zatlara ev sahipliği yapmış medeniyet beşiği ilçemiz Harran’da sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum. Deva Partisi’nin bir ferdi olmaktan büyük mutluluk ve şeref duyduğumu belirtmek isterim. Partimizin her vatandaşımızın sorununa, derdine ve ülkemizin sorunlarına deva olacağından kuşkumuz yoktur. Deva Partisi TürkiyeCumhuriyeti’nin bir reçetesidir. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün renkler bizim zenginliklerimizdir. Partimizde din, dil, ırk, renk ayrımı yapmaksızın Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı kim var ise bizdir, biz de onlarız. Yolumuz zor ve meşakkatli bir yoldur. Biz bu yola ikna edilmişlerle değil, inanmışlarla çıktık. Unutmayalım ki her şey inançla başlar” diyerek kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

"KONGRELERİMİZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN"

Devamında bir selamlama konuşması yapan İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz ise sözlerine Covid-19 testi pozitif çıkan Genel Başkan Ali Babacan ve ailesine şifa temenni ederek başladı ve devamında şunları kaydetti: “Harran ilçemiz çok yönüyle ilklerin merkezidir. Dünyanın ilk üniversitesinin kurulduğu, ilk kez buğdayın yetiştirildiği, atların ilk kez evcilleştirildiği bir ilçemiz olan Harran; bugün bir ilke daha imza atacak. Deva Partimizin ilk kongresini bugün burada gerçekleştiriyor olacağız. Görev alacak bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Aramıza katılan arkadaşların bizlere büyük güç kattıklarını ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, partimizin tüm dertlere deva olmasını diliyorum."

HARRAN İLÇE BAŞKANI BELLİ OLDU

Ardından divan oluşturularak seçime geçildi. Divan başkanlığını İmam Tanrıkulu’nun yaptığı ve 34 delegenin oy kullandığı seçimde 34 geçerli oy sayıldı. Oyların tamamını alan Mehmet Reşat Özyavuz ise resmi olarak Deva Partisi Harran İlçe Başkanı seçilmiş oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...