Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Okullar kademeli olarak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Okullar kademeli olarak açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada yeni anayasa hazırlığına değindi ve merakla beklenen koronavirüs tedbirlerine dair alınan yeni kararlarını açıkladı.

01 Şubat 2021 - 20:40 - Güncelleme: 01 Şubat 2021 - 21:03

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı.

Cumhurbaşkanı Edoğan toplantı sonrası ulusa seslendi. Yeni anayasa çalışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan iş dünyasına istihdam seferberliği için çağrı yaptı ve okulların kısmi açılacağını duyurdu.

İşte o açıklamalardan satır başları:

- 2021'i, yeni bir şahlanış yılı haline getirme gayreti içindeyiz. Sadece Ocak ayında milletimizin hizmetine sunduğumuz eserlerin kısa bir özeti bile kat ettiğimiz mesafeyi göstermeye yeterli olacaktır.

-Ülkemizde son 18 yılın en önemli özelliği demokraside ve ekonomide kesintisiz bir reform gündemine sahip olmasıdır. Reform dinamik bir süreci kapsıyor. Milletin beklentilerine göre yeni reform çalışmaları yapıyoruz. Her kim “Artık bu ülkede yeni reforma ihtiyaç yok” derse o kişi Türkiye’den de toplumdan da bihaberdir. Her alanda bölgesel liderlik politikası izliyoruz. Köklü reform çalışmaları artık ertelenemez. 

- Hukuki ve ekonomik reform paketlerinin hazırlıklarını başlatmıştık. Çok yakında reform paketlerimizin felsefesini, hedeflerini içeren kapsamlı bir çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız. 

- Belki de şimdi Türkiye'nin tekrar yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla bu konuda bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anaysa için harekete geçebiliriz. Bu çalışmanın milletin gözünün önünde olması zorunluluktur. 

 

Gelin istihdam için seferberlik başlatalım

Dertlendiğimiz bir diğer önemli konu istihdamın arttırılmasıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde alınan tedbirler işgücü piyasamızı maalesef menfi etkiliyor. Özel sektöre çağrı yapıyorum, gelin bu işi daha önce yaptığımız gibi seferberliğe dönüştürelim. Kadın ve genç istihdamı başta olmak üzere dünyaya örnek olalım. Tüm hazırlıkları masaya koyalım. Yarınlarımız için en iyisi neyse bir an evvel onu hayata geçirelim. Ayağa kalkarsak hep birlikte kalkacağız ama unutmayın ki kaybedersek hep birlikte kaybedeceğiz. Ben milletimizin kazanacağına inanıyorum, kaybedeceğimize inanmıyorum.


KÖY OKULLARINDA 15 ŞUBAT'TA EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞLAYACAK
Köy okullarında 15 şubatta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık.  Vaka artışının artması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilecek. 8 ve 12. sınıflarda eğitim ve öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak. 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlamasına geçilecek.

8. ve 12. sınıflar ve özel okullarda eğitim 1 Mart'ta başlayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...