Covid-19 kuyruğu!..Maskede kim kötü örnek oluyor?

Covid-19 kuyruğu!..Maskede kim kötü örnek oluyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, temaslı kişilerin pozitif vakaya dönüşme oranlarının Mayıs ayına kıyasla Türkiye genelinde 1.3 kat arttığını belirterek, Şanlıurfa, Ankara, Diyarbakır ve Gaziantep'i örnek gösterdi. Bakanın açıklamasının ardından Şanlıurfa 500 yataklı hastanede hareketlilik yaşandı.

10 Ağustos 2020 - 17:26 - Güncelleme: 10 Ağustos 2020 - 18:01

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artan vakalar sonrası Türkiye'deki koronavirüs salgınıyla ilgili yeni bir veriyi Twitter hesabından paylaşarak vatandaşları uyarmıştı. Temaslı kişilerin pozitif vakaya dönüşme oranının 1.3 kat arttığına dikkat çeken Bakan Koca, bu konuda Şanlıurfa, Ankara, Diyarbakır ve Gaziantep'i de özel olarak uyardı. 

Bugüne kadar yapılan uyarıları dikkate almayan Urfa'da bazı vatandaşlar soluğu (500 Yataklı) Mehmet Akif İnan Hastanesi'nde alıyor.  Covid-19 testinin yapıldığı eski acil önünde uzun kuyruklar oluştu.

Onlarca vatandaş, sosyal medya hesaplarından sürekli olarak Covid-19 test sonuçlarını alamadıkları şikayetlerinde bulunuyor.

MASKE TAKMAMA KONUSUNDA KİMLER KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR?

Vatandaş maske konusunda herkesin değil ama bazı kesimin duyarsız olduğunu belirtere, "Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı, maskenin çokda kullanılmadığı Şanlıurfa'da gerek bazı belediye başkanları, bazı resmi daire müdürleri ve bazı STK temsilcileri maske takmadan sosyal medyada fotoğraf paylaşıyor. Bu da vatandaşlara kötü örnek oluyor. Nasihat verenler nasihat alsın. Çok duyarlı olan başkanlarımız da var. Ama sosyal medyada maske kullanmayan başkanlarımız adeta koronaya meydan okuyorlar" ifadelerini kullandılar. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda