Çin’de de Çocuk Bayramı Rüzgarı

Çin’de de Çocuk Bayramı Rüzgarı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Çin’de yaşayan Türk vatandaşlarının çocukları ve Çinli çocuklarla birlikte kutlamanın sevincini yaşadı.

24 Nisan 2018 - 10:52

Çin / Pekin Büyükelçimiz Emin Önen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl öncülüğündeki Karacadağ Kalkınma Ajansı yetkilileri ve işadamlarından oluşan heyeti Büyükelçilik konutunda kabul etti.

Çinli yatırımcılar Urfa’ya davet edildi
Daha sonra Büyükelçi Emin Önen ve beraberindeki Şanlıurfa heyeti, Çin Ticaret Odasını (CCCME) ziyaret ettiler. Büyükelçi Önen Çin Ticaret Odasında bir konuşma gerçekleştirdi ve ardından Karacadağ Kalkınma Ajansı yetkilileri Şanlıurfa’da yatırım olanakları hakkında bilgi veren sunum gerçekleştirdiler.
ÇHC) Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, CCCME’deki konuşmasında Türkiye’ye yatırımın büyük bir bölgeye yatırım yapmak anlamına geldiğinin söyledi ve Çinli yatırımcıları ülkemize davet etti.
Büyükelçi Emin Önen memleketi Şanlıurfa’daki yatırım olanaklarının Pekin’de anlatılmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Çocuk Bayramı Çin’de de kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Pekin Büyükelçiliğinde düzenlenen tören ile kutlandı. Çin’de yaşayan Türk vatandaşlarımızın çocukları ve aileleri ile Çinli çocukların katılımıyla düzenlenen törende çocuklar dans, resim, kaligrafi gösterileri sergilediler.
Büyükelçi Önen, törendeki konuşmasında Türk milletinin Ulusal Egemenlik mücadelesinin tüm uluslara ilham kaynağı olduğunu ifade etti.
Bu güzel günün dünya çocuklarına adanmış olmasının önemine değinen Büyükelçi Emin Önen, tüm dünya çocuklarının bayramlarını kutladı.

Kaynak: rha ajans

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...