CHP’nin Olağan Kurultayı Temmuz’da yapılacak

CHP'nin Olağan Kurultayı Temmuz'da yapılacak

Koronavirüs salgını nedeniyle 28-29 Mart'ta yapılması planlanan 37. Olağan Kurultayı'nı ertelemek zorunda kalan CHP; yeni tarih olarak 25-26 Temmuz'u belirledi.

28 Haziran 2020 - 10:01

Salgın nedeniyle Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda ilk kez seyircisiz ve açık havada, Bilkent Odeon Gösteri Merkezi'nde yapılacak olan kurultayın değişmeyen geleneğinin ise parti yönetimi için yapılan seçim yarışı olması bekleniyor.

2018'deki tüzük değişikliğiyle genel başkan adayı olmanın kolaylaştırılılan partide, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı iki isim, eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen aday olacağını açıklamıştı.

Partinin 2018 seçiminde cumhurbaşkanı adayı da olan Muharrem İnce henüz adaylık konusunda net kararını açıklamazken, ertelenen kurultay için İlhan Cihaner, Müslim Sarı, Umut Oran'ın adaylık için zemin yokladığı biliniyor.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun delege üzerindeki gücü nedeniyle genel başkanlık yarışında bir sürpriz beklenmese de, asıl yarışın, partinin en üst organı olan Parti Meclisi (PM) seçiminde, yani kurultayın ikinci gününde yaşanması bekleniyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...