CHP’li vekillerden Şenyaşar ailesine ziyaret

CHP'li vekillerden Şenyaşar ailesine ziyaret

Adliye önünde adalet nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret eden CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Bu olay, Türkiye yargısı için bir kara leke. Ailenin adalet talebinin biran önce karşılanması gerekir” dedi.

22 Eylül 2021 - 21:00 - Güncelleme: 22 Eylül 2021 - 22:53

AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim gezisi esnasında çıkan silahlı kavgada eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa adliyesi önünde 9 Mart’ta "adalet" talebiyle başlattığı nöbete destek ziyaretleri sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ve Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık’ın içinde olduğu heyet, 198 gündür nöbet tutan aileyi ziyaret etti.

“SADECE ADALET”

Kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın Elazığ Cezaevinde 3 yıl 3 aydır tek kişilikli hücrede tutulduğunu belirten Şenyaşar, “Hastanede yaşanan katliama dair hala gizlik kararı var. Gözaltı ya da tutuklu yok. Biz altı ayı aşkındır buradayız, herkes biliyor. Hukuksuz bir şekilde 5 kere gözaltına alındık, annem hakkında dava açıldı. Namaza gittik pankartlarımızı çaldılar. Bizim talebimiz sadece adalet” ifadelerini kullandı.

"ADALETİN İŞLEMEDİĞİNİN GÖSTERGESİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını aileye iletmek üzere geldiklerini belirten milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Adliye binasının önünde 198 gündür bir cinayete kurban giden yakınları için adalet isteyen bir aile. Bu olay AKP iktidarı döneminde tarafsız ve bağımsız olması gereken yargının ne kadar siyasetin etkisinde olduğunu ve siyasetin baskısı nedeniyle işlemediğinin en açık göstergesi. Devletin hastanesinde, kameralar önünde gerçekleşen bir katliamda bütün deliller ortadayken 3 yıldan fazladır açılan bir dava yok. Aile ile dayanışma duygularımızı göstermek için geldik” diye konuştu.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık da ailenin adalet talebinin yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, “198 gündür Şenyaşar ailesi burada. Bu olayın aydınlatılması için tanık olanlara çağrıda bulunuyoruz. 3 yıldır süren gizlilik kararı sonlandırılmalı” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda