CHP’li Ağbaba Şanlıurfa’da açıklamalarda bulundu

CHP'li Ağbaba Şanlıurfa'da açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Urfalı yoksul değil mi? Pamuğa gidiyor daha sonra gelip ne yapıyor seçimlerde AK Parti’ye oy veriyor. Oy vermeyeceğiz. Eğer oy veriyorsanız söyleyecek bir şey yok" dedi.

22 Ekim 2020 - 12:40 - Güncelleme: 22 Ekim 2020 - 13:35

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İl Başkanlığında toplantı düzenledi.

Esnaf ve KOBİ'lerle ilgili olarak ülke genelinde CHP tarafından başlatılan ziyaretler kapsamında Şanlıurfa'da düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tütdere ve CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, koronavirüse yakalanan CHP Şanlıurfa Milkletvekili Aziz Aydınlık'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. 

Cidir, Aydınlık'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, pandemi döneminde esnafın yaşadığı sorunlara değindi.

Ağbaba, açıklamasında, "Müzik sektöründen ekmeğini kazanan var. Sokakta simit satan var. Kestane satan var. Boyacısı, seyyar satıcısı var. Pazarcısı var. Bunlara bir tek kuruş yardım yapılmamış esnafa adeta öl demiş. Sokağa çıkma deniyor, evde kal deniyor. Sokak satıcısına evde kal demek aç kal demek. Esnafa da maalesef yardım yapılabilmiş değil. Üreticinin durumu ortada bununla ilgili de bugün çalışmaları yapacağız. Tabi bütün Türkiye’deki rakamları sizinle paylaşacağım herkes perişan durumda. Hele emeklilerin durumuna bakın açıklanan rakamlara göre insanlar bu rakamlarla nasıl yaşıyor anlayabilmek mümkün değil. Bu rakamlara göre 13 milyon 200 bin emeklinin 7 milyon 900 bini yaklaşık yüzde 60’ı asgari ücretin altında" dedi. 

Şanlıurfalıların zor şartlarda yaşam sürdüğünü aktaran Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

"Esnafın durumu, esnaf maalesef vergisini kirasını ödeyemiyor, ödeyemiyor. Buradan bir çağrı yapıyoruz. Mutlaka esnafla ilgili tedbir alınması gerekiyor. Esnafın mutlaka sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesi gerekiyor. Maalesef bir paket geliyor paketin içi boş. Buradan bu çağrıyı yeniliyoruz. Faizi koruyormuşuz. Esnaf nereden alacak parayı. Piyango mu vuracak nereden alacak parayı. Faizsiz esnafın borcu önümüzdeki yıllara yapılandırmalı diyoruz. Bakın Urfa’da geziyoruz sokakta esnafı, çiftçisi herkes seçim olsun istiyor. Bizde buradan vatandaşın olmasını istediği seçimin yapılmasını erken seçimin olmasını buradan istediğimizi belirtmek istiyorum. 

Burada üretim yapmaya çalışan insanların üzerinde birçok problem var. Çok çeşitli problemleri var. Vatandaş devlet aracılığıyla resmen soyuldu. İnşallah Urfa’da ilk yapılacak seçimle de bunu düşünerek oy kullanmak. Şimdi Urfa ne yapıyor? Urfa yoksul değil mi? Urfalılar ne yapıyor? Urfalılar maalesef kayısıya gidiyor. Daha sonra fındığa gidiyor değil mi? Pamuğa gidiyor daha sonra gelip ne yapıyor seçimlerde AK Parti’ye oy veriyor. Oy vermeyeceğiz. Yapacağımız en önemli şey bu. Eğer oy veriyorsanız söyleyecek bir şey yok. Urfa’da kaç milletvekili var? 14 milletvekili var. Kaç tane iktidarın? MHP ile 9 milletvekili var. Şimdi arkadaşlar sizin hakkınızı kim savunuyor? Hakkınızı milletvekilimiz savunuyor. Partimiz mi savunuyor AKP mi savunuyor? Ona göre gerekeni yapın."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...