Canpolat: Haliliye’de köklü dönüşüm başlıyor!

Canpolat: Haliliye'de köklü dönüşüm başlıyor!

Haliliye Belediyesi ‘Haliliye’de köklü dönüşüm başlıyor’ sloganı ile ilk etapta 4 mahallede başlattığı imar revizyon planının lansman toplantısını gerçekleştirdi. Canpolat, “ Bu çalışma ile Haliliye’de köklü dönüşüm başlamıştır” dedi.

02 Kasım 2020 - 18:00 - Güncelleme: 02 Kasım 2020 - 20:21

Haliliye Belediyesi tarafından proje tanıtım toplantısı düzenlendi. 

Haliliye Belediyesi kentte bir ilk olan yeni imar planı uygulaması ile Haliliye’de köklü dönüşümün startını verdi. Uygulanacak mahallelerde büyük dönüşüm hedeflenirken ilk etapta Süleymaniye, Devteyşti, Yavuz Selim ve Ahmet Yesevi Mahallerinde başlayacak olan revize imar planı uygulaması için Haliliye Belediyesi tarafından geniş katılımlı lansman toplantısı düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen lansman toplantısına siyaset, iş dünyası, sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensupları yüksek katılım gösterdi. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şefik Bakay, Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Selim Acar, Mimarlar Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Ferhat Karadağ, İnşaat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Ruken Okyay Çiçek, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Haliliye’de köklü dönüşümün başladığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Haliliye belediyesi ve büyükşehir belediyesi Ankara nezdinde de sayın milletvekilimiz sayın Gülender Açanal olmak üzere diğer milletvekillerimiz  bir birlik ve beraberliğin içerisinde bir uyumun gerçekleşmesi gerekiyordu. Biz göreve seçilmeden öncede ve göreve seçildikten sonrada biz şunu dedik; bizler hep birlikte bu memlekete hizmet etmek için seçildik. Hizmet edeceğiz dedik bizde nefis olmaz gurur olmaz bizim bir biri arsasında herhangi bir polemikten veya sözümüzle ilgili bir problem yaşayacak olsak asla ve asla Haliliye’nin ve şehrin menfaatleri için ne olursa olsun yan yana geliriz dedik. Bu gün burada çok şükür hiçbir problem olmadı olmayacak. Halilye’nin  menfaatleri için, Haliliye halkının refahı huzuru için de bu imar değişikliği plan notu daha doğrusu imar planı biraz daha geniş kapsamlı bir husus. En azından şuan için hali hazırda orada yapılaşmamış yerleri nasıl kurtaralım diyerek diğerlerine de örnek olsun.

Tabi birinci etap diye başladık ama diğer mahallelerimizi de ilgilendiriyor. Şuan bu boş arazi sahipleri yan yana gelip en düşüğü bin metre kare olacak şekilde bizim Haliliye belediyesi meclisinden de geçtikten sonra ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediye meclisinden, büyükşehir belediye başkanımız hızlı bir şekilde toplantı yaptık. İmar komisyonu üyeleri ile meclis üyelerimizde dahil olmak üzere. Sonrasında birere metre kare halinde yan yana gelebilecek arsa sahiplerine inşallah ocak ayının başına doğru ruhsat verebilecek pozisyona geleceğiz. Sonradan diğerlerine emsal olması açısından mevcut yapılaşmış yerler dahil  eğer gelip müracaat ettiklerinde biz 4 tane 5 tane bina işte burayı  yıkalım riskli hale gelmiş yıkalım yeni baştan buraya bir apartman yapalım  diyecek olurlarsa onunda önünü açtık. Plan notlarında onunda önünü açtık. Bölgemizle ilgili bir çok adım attık ve atmaya devam ediyoruz. Hem ilçe belediyesi hem Ankara nezdinde  hem büyükşehir nezdinde. Nasıl ki Haliliye’ye bir harita üzerinden bakacak olursak büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu Gapvadisi sonunda biten bir Cumhuriyet Sosyal Tesisleri inşallah devamını getirebilecek olursak DSİ ile anlaşma sağlanırsa mesire alanı niteliğinde sosyal tesisler var orada.

Bizde Şıhcoban için hazırlanıyoruz. Bu bölgemizde de nüfusumuz yoğun diye yine sağ olsun büyükşehir belediyemiz, milletvekillerimiz Çevre Şehircilik Bakanı ile yaptıkları görüşmeler sonucunda bölgeye 118 dönümlük bir millet bahçesi kazandırdık. Bölgedeki vatandaşlarımız en azından rahat yürüyüş yapabilecekleri soluk alabilecekleri mesire alanı niteliğinde çok modern bir millet bahçesini kazandırmış bulunmaktayız. İhalesi 5 Kasımda Ankara’da yapılacak onunda buradan müjdesini veriyorum. Yine Devteşti’yle ilgili bölgenin bir semt pazarına ihtiyacı var şuanda çizim aşamasındayız. Yine orada halı sahamızın temelini attık. Birde Devteşti, Süleymeniye, Ahmetyesevi bölgesiyle İl Emniyet Müdürü ile görüşme aşamasındayız. İnşallah bu bölgeye bir Haliliye İlçe Emniyet Müdürlüğü binası da Haliliye belediyesi olarak kazandıracağız.”

‘BİZ O BİNALARI YIKMASAK ONLARI DEPREM BAŞIMIZA YIKACAK’

Toplantıda konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, toplantının Şanlıurfa’ya hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak,  “Bugün Şanlıurfa için önemli ve tarihi bir gündür. İzmir’de meydana gelen depremde hayatını kaybedenler var. Biliyoruz ki ölenler dermemden ölmedi onları binalar öldürdü. Şanlıurfa’da birçok yer ve özellikle Bahçelievler bölgesinde birçok bina için yıkım kararı verilmişti ama bugün dönüp baktığımızda görüyoruz ki o binaların hepsi yerinde duruyor. Değerli başkanlarım biz o binaları yıkmasak onları deprem başımıza yıkacaktır. Bu konuda da özenin gösterilmesini istiyorum.  Burada bulunan ve emeği geçen Haliliye belediyesine ve tüm Başkanlarıma teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti.

'İNSANLARIMIZ SAĞLIKLI BİNALARDA YAŞASIN'

Burada konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise, “Şanlıurfa’da 6.6 şiddetinde bir deprem olsa miladını doldurmuş evlerin durumu ne olur diye düşündüm. İleride bir katliam yaşanmasını istemiyorsan biran önce Şanlıurfa’daki riski binaları yıkalım. Kentsel dönüşüm yapalım insanlarımız sağlıklı binalarda yaşasın. Çok katlı binalara da karşıyım. Geçmişte Urfa’da da katliam yapmışız. Hayatlı evlerimizi yıkıp, ucube yapılar ortaya çıkardık. Çocuklarımıza güzel miras bırakalım diyoruz ama biz şimdi torunlarımıza ne bırakıyoruz? Belki çok akıllı yapılar bırakıyoruz ama şuanda komşuluk ilişkilerimiz bitmiş durumda” ifadelerine yer verdi.

Toplantının son olarak konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de belediyeler olarak uyum içinde çalışmaya devam ettiğini belirterek, bu projenin bunun bir örneği olduğunu kaydetti. Başkan Beyazgül, Haliliye’de böyle bir çalışmanın yapılacak olmasından dolayı başta Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Toplantı konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...