Büyükşehir’den geri dönüşümlü ücretsiz alışveriş...

Büyükşehir’den geri dönüşümlü ücretsiz alışveriş çantası

Şanlıurfa’da kent genelinde kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla köprülü kavşaklar ve üst geçitlerde kullanılan brandalar, Büyükşehir Belediyesi Kadın Destek ve Kültür Merkezleri'nde tekrar işlenerek dayanıklı alışveriş çantalarına dönüştürülüyor. 

18 Temmuz 2020 - 14:33

Şanlıurfa’da sıfır atık projesine yönelik birçok çalışma başlatarak geri dönüşüme büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yenilikçi uygulamalarla vatandaşların takdirini topluyor. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezindeki köprülü kavşaklar ve üst geçitlerde bilgilendirme amacıyla asılan brandalar tekrar geri dönüşüm ile kullanılacak.  Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanan eski brandalar Kadın Destek ve Kültür Merkezlerinde kadın kursiyerler tarafından işlenerek vatandaşlara ücretsiz bir şekilde dağıtılmak üzere hazırlanıyor. 

Kadın kursiyerler tarafından, geri dönüşüm maçlı yapılan çalışmada; brandalar antibakteriyel madden oluşan astar kumaşlardan koyularak dikilip alışveriş çantalarına dönüştürülüyor. 

Özverili bir emekle hazırlanarak dikilen alışveriş çantaları, vatandaşlara ücretsiz bir şekilde dağıtılmak üzere hazırlanılıyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...