Bundan sonra artık ikinci el araba almak da zor!

Bundan sonra artık ikinci el araba almak da zor!

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, ikinci el otomobil pazarının son 12 ayın 11 ayını düşüşle geçirdiğini belirterek “Pazar daralıyor” dedi.

25 Ekim 2021 - 13:20 - Güncelleme: 25 Ekim 2021 - 13:23

Dövizdeki ani artış otomobil fiyatlarını da yakından etkiledi. Sıfır otomobil araç alamayan vatandaş için artık ikinci el araçlar da hayal. Yüksek vergilerin yanı sıra kurun her gün yeni bir “rekor kırması” ve faizlerin “alıp başını gitmesi” nedeniyle zaten zor olan araba sahibi olmak, artık daha da zorlaştı.

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Şahin’in paylaştığı verilere göre, ikinci el otomobil pazarı eylülde yüzde 7,9 kayıpla 596 bine geriledi. 2021’in ilk dokuz ayındaki kayıpsa yüzde 22,19 olarak kayıtlara geçti. Satılan her otomobile karşılık 8 adet ikinci el otomobil satıldı.

Fiyatların değil, satışların düştüğüne dikkati çeken Şahin, “Fiyatlar artıyor ama pazar daralıyor” ifadesini kullandı.

“78 BİN LİRADAN 237 BİN LİRAYA”

Otomotiv data ve ikinci el araç fiyatlandırma şirketi Cardata’nın CEO’su Hüsamettin Yalçın, fiyatların dört yılda neredeyse yüzde 200 arttığını söylemişti. Yalçın, dört yıl önce Türkiye’de en çok satan ilk beş model arabanın fiyat ortalamasının 78 bin TL olduğunu belirterek, “Bugün ise bu rakam 237 bin TL’ye ulaştı” bilgisini paylaşmıştı.

2020’de 5 milyon 87 bin ikinci el otomobil satılırken dokuz ayda bu sayı 3 milyon 958 bine geriledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda