Bölgede ilk damarlı kemik ve doku nakli Şanlıurfa’da yapıldı

Bölgede ilk damarlı kemik ve doku nakli Şanlıurfa'da yapıldı

Ateşli silah yaralanması nedeniyle Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen hastanın bacağına, damarlı kemik ve doku nakli yapıldı.

11 Ocak 2021 - 11:20 - Güncelleme: 11 Ocak 2021 - 11:30

Şanlıurfa'da 8 ay önce bacağından silahla vurularak Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinesevk edilen 39 yaşındaki Mustafa Çiftçi'ye, Ortopedi Uzmanı Op.Dr. Coşkuner Kalın ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdullah Sürücü tarafından ilk müdahale yapıldı.

Yaralanmasının ciddiyetine bağlı olarak bacağında  12 cm kemik defekti bulunan hastaya El Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Numan Atılgan tarafından dünya standartlarında uygulanan damarlı kemik ve doku nakli operasyonu planlandı.

Hastanın yatağa bağımlı halde hayatını idame ettiğini belirten Op. Dr. Numan Atılgan yapılan operasyonla ilgili şunları söyledi:

"Bu ameliyat sadece büyük merkezlerde yapılmakta olup bölgemizde ise ilk defa yapıldı. Mikro cerrahi ve teknik detaylar gerektiren ameliyatımız yaklaşık 5 saat sürdü. Kaval kemiğinin yanında bulunan fibula kemiğini damar kası ve cildiyle birlikte defektif bölgeye transfer ettik. 15 günlük takipleri boyunca hastamızda problem yaşamadık. Transfer ettiğimiz kemik canlılığını koruyor. Yaklaşık 1 ay sonra hastamızı yük vermeden yürütmeyi planlıyoruz.3 ay sonrada tam basarak yürümesini bekliyoruz. El cerrahisi kliniği olarak hastanemizin güçlü alt yapısıyla dünya standartlarında bu tür özellikli ameliyatları yaparak bölge insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...