Bilim Kurulu Üyesinden kritik uyarı

Bilim Kurulu Üyesinden kritik uyarı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Tedbirlere uyarsak normal hayata dönüşümüz daha kısa zamanda olacaktır. Acele edersek, geç kalırız; daha uzun süre evlerimizde kalırız. Biraz daha sabredelim. Tedbirleri gevşetmeyelim" dedi.

04 Mayıs 2020 - 11:20 - Güncelleme: 04 Mayıs 2020 - 11:51

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Salgının devam ettiğine dikkat çeken Özlü, vatandaşların her şey normale dönmüş gibi sokaklara çıkması halinde yukarı çıkış olabileceğini kaydetti. 

Sabırlı olunması gerektiğini ifade eden Özlü'nün açıklamaları şu şekilde:

"Sokağa çıkma kısıtlaması şu dakikalarda bitiyor. Ama virüs bugün 1670 yuttaşımıza bulaştı ve 61 yuttaşımızı öldürdü. Salgın bitmedi devam ediyor.

Eğer pazartesi sabah her şey normale dönmüş gibi sokaklarda, pazar yerlerinde ve marketlerde kalabalıklaşma olur ve sosyal mesafeyi korumazsak tekrar yukarıya doğru çıkışı bir hafta 10 gün sonra görebiliriz.

Tedbirlere uyarsak normal hayata dönüşümüz daha kısa zamanda olacaktır. Acele edersek, geç kalırız; daha uzun süre evlerimizde kalırız. Biraz daha sabredelim.

Tedbirleri gevşetmeyelim. 65 yaş üstü ve 20 yaş altındaki yurttaşlarımızın bir an önce dışarı çıkabilmeleri için hepimizin tedbirlere uyması gerekiyor. Onlar evden çıkmayarak bize yardımcı oluyorlar. Biz de sosyal mesafeyi koruyarak onların zahmetlerini boşa çıkarmayalım."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda