Bilim Kurulu Üyelerinden Urfalılara ’aşı’ çağrı

Bilim Kurulu Üyelerinden Urfalılara 'aşı' çağrı

Koronavirüse karşı aşılama çalışmaları sürerken, Şanlıurfa’daki aşılama oranı az olduğundan dolayı Bilim Kurulu Üyeleri, Urfalılara aşı olmaları için çağrıda bulundu.

10 Temmuz 2021 - 11:00 - Güncelleme: 10 Temmuz 2021 - 11:43

Koronavirüse karşı Türkiye’de aşılama çalışmaları devam ediyor. Şanlıurfa aşı olma oranı bakımından son sırada yer alıyor. Urfalılar aşı olma konusunda çekimser davranıyor. Bilim Kurulu üyeleri de Şanlıurfalılara çağrıda bulunarak, aşı olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Şanlıurfalıların aşı olma konusunda ivedilikle harekete geçmeleri gerektiğini belirten Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, “Urfalı büyüklerim, sevgili Urfalı arkadaşlarım. Hep birlikte aşı olalım, hep birlikte ülkemizi koruyalım. Sevgili Urfalılar sizlerden ricam. Çocuklarımızı nasıl aşıyla koruyarak, nasıl on binlerce çocuğun hatta dünya genelinde milyonlarca çocuğun hayatta kalmasını, sağlıklı olmasını sakatlığını önlüyorsak bu seferde kendimiz için, bu seferde büyüklerimiz için virüsten korunmak için ivedilikle aşılanalım. Neden aşılanalım? Sağlığımızı korumak için aşılanalım. Sevdiklerimizi korumak için aşılanalım. Aşılardan sonra istemediğimiz etkiler ortaya çıkabilir mi? Ağrı, ateş, kolda uyuşma olabilir. Bu durumlar kısa bir süre olur. Bazı durumlarda 1-2 günde sürebilir.  Bunların hiçbiri bir virüs kadar ağır değil. Şansımız varken, aşımızı olalım” dedi.

“URFA AŞILAMADA BİRİNCİ OLSUN”

Tarihe imza atmış bir şehrin halkı olarak aşılama çalışmalarında da birinci olmalarını tavsiye eden Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hatice Rahmet Güner, “Tarihin sıfır noktasına ev sahipliği yapan değerli Şanlıurfa halkı Covid-19 pandemisi tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizi de çok ciddi bir şekilde sarsmış. Pek çok vatandaşımız ciddi olumsuz etkilenmesine sebep olmuştur. Ancak son zamanlarda yapılan aşılama çalışmaları sayesinde, ciddi bir rahatlama tespit etmiş durumdayız. Bu çalışmalara hepimiz elbirliğiyle destek olmamız gerekiyor. Aşı çalışmalarında elde edilen verilere baktığımızda hastanede yatış oranlarında, ölüm oranlarında belirgin olarak azalmalar tespit edilmektedir. Tarihte imza atmış bir şehrin halkı olarak bu aşılama çalışmalarına birinci olmanızı diliyorum” diye konuştu.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel de, “Sevgili Şanlıurfalılar koronavirüs can almaya devam etmekte. Bu durumda en güçlü silahımız aşıdır.  Kahraman ilimizden bir kahramanlık daha bekliyoruz. Aşı konusunda da birinci olalım” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...