Beyrut patlamasının ardından Lübnan hükümeti istifa etti

Beyrut patlamasının ardından Lübnan hükümeti istifa etti

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta geçen hafta meydana gelen ve 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından Başbakan Hassan Diab hükümetin istifasını sunduğunu açıkladı.

10 Ağustos 2020 - 20:23

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Diab, ülkenin erken seçime gideceğini söyledi.

Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin ise "yaygın yolsuzluk" yorumunu yaptı. 

4 bakan istifa etmişti

Lübnan'da başkent Beyrut'ta geçen hafta 200'den fazla insanın hayatını kaybettiği patlama ve sonrasında yaşanan protestoların ardından hükûmetten istifalar gelmişti. 

Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed ve Çevre Bakanı Demyanos Katar, Adalet Bakanı Marie-Claude Najem, Maliye Bakanı Ghazi Wazni istifa ettiğini duyurmuştu.

Ne olmuştu?

Beyrut Limanı'nda geçen hafta meydana gelen patlamada en az 200 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi de yaralandı. Şehirde en az 300 bin evin hasar gördüğü belirtildi. Patlamanın limandaki bir depoda yıllardır bekletilen tonlarca amonyum nitrat nedeniyle yaşandığı açıklandı. Hükûmetin ihmalkârlığına tepki gösteren vatandaşlar günlerdir Beyrut sokaklarında eylem yapıyor. İstifa çağrısının yapıldığı protestolarda çıkan gerilimin ardından en az 700 kişinin yaralandığı belirtildi. 

Hükûmet, patlamanın ardından sorumluların araştırılması için bir komisyon kurulduğunu açıkladı. Patlamanın olduğu limanda son 6 yıldır depolama görevlisi olarak çalışan bütün görevliler hakkında ev hapsi kararı verildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...