Beyazgül, yangın bölgesinde inceleme yaptı (Video)

Beyazgül, yangın bölgesinde inceleme yaptı (Video)

Harran Üniversitesi Osman Bey kampüsü bölgesindeki ormanlık alanda çıkan yangına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından anında müdahale edilerek yangın kontrol altına alındı.

21 Temmuz 2020 - 09:15

Bilinmeyen sebeplerden dolayı Harran Üniversitesi Osman Bey kampüsü bölgesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbarı hemen değerlendiren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçerek 25 İtfaiye aracı, 30 iş makinası ve diğer araçlarla beraber 150’ye yakın personelle yangın daha fazla büyümeden müdahale etti.

Alanda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, çalışmaların koordinasyonunu sağlayarak bölgeye yardım gelmesi için gerekli girişimlerde bulundu.

BAŞKAN BEYAZGÜL’ÜN GİRİŞMLERİ İLE BÖLGEYE YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI GÖNDERİLDİ

Bunun üzerine bölgeye büyük bir seferberlik başlatılırken 1 Yangın söndürme helikopteri ile 1 Yangın söndürme Uçağı yangın ile mücadeleye destek verdi.

Büyük bir özverinin sergilendiği yangın kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangın anında bir açıklamada bulunan Başkan Beyazgül, “Harran Üniversitesi Osman Bey Kampüsünün arkasındaki orman yangını bölgesindeyiz. Yangının ilk anından bu yana tüm itfaiye ekiplerimiz ile bölgeye intikal ettik. Milletvekillerimiz ile iletişime geçerek bölgeye yangın söndürme uçakları talebinde bulunduk. Şu anda Yangın söndürme uçaklarımız havaalanında, Uzmanlar ile görüşmemizde saat 15.15 itibari ile bölgenin farklı noktalarında yangının başladığını öğrendik. Şanlıurfa’mız için çok üzücü bir durum 16 yılda yetiştirilmiş ormanımızda yangın çıktı. Bilindiği gibi Şanlıurfa’mızda çok fazla orman yok bu yangının nasıl çıktığını bilmiyoruz ama güvenlik birimlerimiz olayı araştırıyorlar. İtfaiye ekiplerimiz ile yangının kısmen kontrol altına alındığını görüyoruz. Çevre illerden de yardım istedik. İnşallah yangının sıçramadığı alanları hızlı bir şekilde kurtaracağız”  diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...