Beyazgül, vektör ile mücadele çalışmalarını denetledi

Beyazgül, vektör ile mücadele çalışmalarını denetledi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediyesi tarafından Eyyübiye ilçesinde bulunan mağaralar bölgesinde rutin olarak sürdürülen vektörle mücadele çalışmalarını denetledi.

13 Mayıs 2020 - 19:00 - Güncelleme: 13 Mayıs 2020 - 20:18

Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesindeki Dede Osman Mahallesindeki besicilik yapılan yaklaşık 300 mağarada rutin olarak taşıma, kireçleme ve ilaçlama işlemlerini sürdürüyor. Haşere ile mücadelede sinek ve sivrisinek gibi vektörlerin larvalarını kurutmak için başlatılan çalışmalar da 25 bin ton hayvan atığı taşınırken 30 bin ton atığın taşıma işlemi yapılacak. Mağaralardan toplanan gübreler gerekli işlemlerden geçirdikten sonra parklarda ve şehrin muhtelif yerlerinde bulunan yeşil alanlarda kullanılacak.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerince rutin olarak devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, vektörle mücadele kullanılan ilaçları test etti.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Beyazgül, “Büyükşehir Belediyemizin vektörle mücadele ekibi ile Dede Osman Mahallesinde besicilik yapılan mağaralar bölgesinde incelemelerde bulunduk. 300’e yakın mağaranın bulunduğu bu bölgede hayvan atıkları fazla olduğu için haşeratın olduğu nokta. Arkadaşlarımız bölgede yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerimiz ilk olarak buradaki hayvan atıkları kireçler içine alarak ardından ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah gelecek yılda bunları Şanlıurfa’nın farklı noktalarında kullanmak için gübre yapacağız. İncelemelerimizde hem ilaçlarımızın kalitesine hem de haşeratları öldürme oranlarına baktık. Bölgede besicilik ile uğraşan kişilere sorduğumuzda önemli oranda haşeratın yok olduğunu gözlemledik. İnşallah bu süreçten sonra etkili bir şekilde Şanlıurfa genelinde vektörle mücadele çalışmalarımızı sürdürmektedir. Bugün yaklaşık 30 aracımız ile şehir merkezi ve kırsal mahallerimizde ilaçlama çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnanıyoruz ki bu etkin çalışmalar netice verecektir. İlerleyen zamanlarda mağaralarımıza gelip denetleyeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda