Beyazgül, o görüntülerin perde arkasını anlattı

Beyazgül, o görüntülerin perde arkasını anlattı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gazetecilere açıklama yaptığı sırada korumaların kendisi ile bakan ve AK Partili üst düzey yöneticileri kadraj dışına çıkarmak istedikleri anın perde arkasını anlattı.

10 Temmuz 2021 - 12:00 - Güncelleme: 10 Temmuz 2021 - 12:17

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır temaslarında Şanlıurfa gündemi yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberinde AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Partili üst yöneticiler ile beraber Diyarbakır'a gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberindeki heyet ile Cuma namazını Kurşunlu Camii’nde kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. O anlar canlı yayınla TV'lere yansırken kadrajda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile bazı bakanlar görüldü. Kısa bir süre sonra da cumhurbaşkanlığı korumaları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında bulunanları kadraj dışına çıkarmak için geriye doğru çekilmeleri için elleriyle temasta bulundu. O anlar Şanlıurfalı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından "Korumaların 'iteklediği' kişi de tanıdık çıktı. Urfa'yı hizmete hasret bırakan Zeynel başkan da Diyarbakır'a geçivermiş" diyerek sosyal medya hesabından paylaştı.

OLAYIN PERDE ARKASINDA URFA'NIN ÇIKARLARI VAR

Başkan Beyazgül görüntülerin yanlış ifadelerle gündeme taşınmasının ardından olayın perde arkasını anlattı. Cumhurbaşkanı'nın beraberindeki Bakanlarla görüşmenin Şanlıurfa'nın sorunlarının sorunun çözümünde daha etkili olduğu bilinciyle her fırsatta bakanlarla iletişim kurduğunu dile getiren Başkan Beyazgül "Korumalar 'Canlı yayında kenara geçerseniz daha iyi olur" dedi. Dikkat edersek tüm bakanlar ondan sonra kenara geçti olay bu kadar. Bir bakanla sohbet ediyoruz. önce Ulaştırma Bakanı ile sohbet ettik. Ulaştırma Bakanı'na dedim ki 'Balıkayağı'nı sen yap Abide'nin üzerine de ben bir kavşak yapayım.' Biraz esprili konuşuyorduk. Çevre ve Şehircilik Bakanı'na da dedim ki 'Bir yer istemiştik.' 'Başkan diğer bakanlıktan takip et' dedi. Bu şekilde sohbet ediyoruz. Koruma dedi ki 'Cumhurbaşkanımız önde, canlı yayın var, açıklama yapacak. Kenara geçerseniz daha iyi olur.' Biz de kenara geçtik. Bakanlara da aynı şey oldu.Sonra bir kısım bakan oradan ayrıldı" diyerek olayın gerçekliğini anlattı. 

CUMHURBAŞKANI URFA'YI SORDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüştüğünü belirten Başkan Beyazgül "Cumhurbaşkanımız Urfa’yı sordu nasıl diye. Bizler de iyi gidiyor dedik. Çünkü programı yoğundu ve ayaküstü ifade etmek çoğu zaman uygun olmuyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Başkan Beyazgül Cumhurbaşkanı ve bakanlarla toplu açılış töreninde de yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda